Cîțu a revocat ordinul cu noile criterii de carantinare dat de dr. Andreea Moldovan

Cîțu a revocat ordinul cu noile criterii de carantinare dat de dr. Andreea Moldovan

Ordinul cu noile criterii de carantinare al fostului secretar de stat Andreea Moldovan, de marți seară, a fost revocat miercuri de premierul Florin Cîțu, în prezent ministru interimar la Ministerul Sănătăți.

„Ordinul Ministrului Sănătății nr. 506/2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, scrie în Monitorul Oficial al României, partea I.

ADVERTISING

A semnat pentru abrogare ministrul interimar al Sănătății, Florin Cîțu.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Ordinul respectiv a fost criticat imediat de PSD, prin Alexandru Rafila.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.

ADVERTISING

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori puteau intra în carantină, conform ordinului, dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei era prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

BRASOV - COVID-19 - VACCINARE - 27 DECEMBRIE 2020
Vaccinare impotriva COVID-19 la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Brasov, duminica 27 decembrie 2020. Inquam Photos / Alex Nicodim

Florin Cîțu este economist și a preluat chiar azi Ministerul Sănătății, ca interimar. Dr. Andreea Moldovan este director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și unul dintre cei mai cunoscuți medici epidemiologi din România, fost secretar de stat.

ADVERTISING

Află mai multe despre acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇