Iohannis l-a desemnat pe Cîțu interimar la Sănătate, dacă Barna a refuzat postul

Iohannis l-a desemnat pe Cîțu interimar la Sănătate, dacă Barna a refuzat postul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care premierul Florin Cîţu este desemnat ministru interimar al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Cîțu a declarat că s-a autopropus ministru interimar al Sănătății, în condițiile în care Dan Barna a refuzat postul, iar președintele Iohannis a fost de acord.

Odată cu propunerea de revocare din funcţie a domnului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii.

Florin Cîţu
ADVERTISING

Premierul anunță că a avut deja discuții cu o parte din cei aflați în conducerea ministerului Sănătății, iar joi va mai avea două videoconferințe, cu directorii DSP și directorii spitalelor COVID.

Tot joi va avea loc și o ședință de Guvern, a mai spus Cîțu, care a precizat că trebuie aprobate ordine importante, care nu suferă amânare.

Florin Cîțu va prelua conducerea Ministerului Sănătății până când, în cadrul coaliției de guvernare, se va stabili un alt titluar pentru acest minister, de unde premierul l-a demis miercuri pe Vlad Voiculescu, fără explicații.

ADVERTISING

Context

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri din funcție, fără vreo explicație clară din partea premierului.

De asemenea, a fost revocată din funcție și Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății care a modificat criteriile de carantinare a localităților fără a anunța pe nimeni.

În anunțul deciziei, făcut pe Facebook, Cîțu spunea că vicepremierul Dan Barna va prelua interimatul, lăsând să se înțeleagă că USR e de acord cu demiterea lui Voiculescu.

Doar că Barna a refuzat și în USR-PLUS se vorbește chiar de ieșirea de la guvernare, dacă Florin Cîțu rămâne premier. Într-o conferință de presă, Dan Barna a catalogat decizia lui Cîțu drept ”imatură” și a anunțat că premierul nu mai are susținerea USR-PLUS.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇