Deputat USR: Cîțu a demis un medic de top și a numit-o pe fata lui Vela la o agenție importantă. Așa arată marile reforme în viziunea lui

Deputat USR: Cîțu a demis un medic de top și a numit-o pe fata lui Vela la o agenție importantă. Așa arată marile reforme în viziunea lui

Deputatul USR Iulian Bulai cere și joi demisia premierului Florin Cîțu.

El face o paralelă între două decizii luate în această săptămână de șeful Executivului: demiterea medicului Andreea Moldovan și numirea fiicei iubitei lui Marcel Vela ca vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.

”Andreea Moldovan este un medic de top, specialistă în domeniul ei, director de spital. A studiat și a muncit în străinătate. Demisă pentru că e „incompetentă”.

Fata lui Vela: numită subsecretar de stat la o agenție importantă. O recomandă vocea, talentul și relațiile tatălui ei. Ambele decizii luate de Florin Cîțu, la o zi distanță.

ADVERTISING

Așa arată marile reforme în viziunea lui. Nu susțin! Eu sunt un munte de răbdare, dar speranțe de la acest premier nu mai am. Trebuie să plece. Astăzi. Acum”, a scris joi pe Facebook Iulian Bulai.

Amintim că Andra Pleşa a fost numită, marți, vicepreședinte la Agenția Ariilor Protejate. Ea este fiica Gabrielei Nicoleta Pleşa, partenera de viaţă a senatorului PNL Marcel Vela, fost ministru de Interne în Guvernul Orban şi şeful liberalilor din Caraş Severin.

Mama sa are acţiuni într-o companie care, prin intermediul altei firme, vrea să construiască patru microhidrocentrale într-o arie naturală protejată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Context

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis din funcție, premierul Florin Cîțu făcând anunțul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în MS care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de carantinare a localităților, fără a-l informa în prealabil pe premier.

Inițial, Cîțu a anunțat că interimatul va fi preluat de Dan Barna, lăsând să se înțeleagă cu USR e de acord cu decizia sa. Doar că vicepremierul a refuzat, cerând demisia lui Cîțu.

ADVERTISING

Ulterior, pentru că se ajunsese în situația în care Ministerul Sănătății rămăsese făro conducere, Florin Cîțu a preluat interimatul.

Citește mai multe despre scandalul politic al momentului:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇