Deputat USR: Cîțu a demis un medic de top și a numit-o pe fata lui Vela la o agenție importantă. Așa arată marile reforme în viziunea lui

Deputat USR: Cîțu a demis un medic de top și a numit-o pe fata lui Vela la o agenție importantă. Așa arată marile reforme în viziunea lui

Deputatul USR Iulian Bulai cere și joi demisia premierului Florin Cîțu.

El face o paralelă între două decizii luate în această săptămână de șeful Executivului: demiterea medicului Andreea Moldovan și numirea fiicei iubitei lui Marcel Vela ca vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Andreea Moldovan este un medic de top, specialistă în domeniul ei, director de spital. A studiat și a muncit în străinătate. Demisă pentru că e „incompetentă”.

Fata lui Vela: numită subsecretar de stat la o agenție importantă. O recomandă vocea, talentul și relațiile tatălui ei. Ambele decizii luate de Florin Cîțu, la o zi distanță.

Așa arată marile reforme în viziunea lui. Nu susțin! Eu sunt un munte de răbdare, dar speranțe de la acest premier nu mai am. Trebuie să plece. Astăzi. Acum”, a scris joi pe Facebook Iulian Bulai.

Amintim că Andra Pleşa a fost numită, marți, vicepreședinte la Agenția Ariilor Protejate. Ea este fiica Gabrielei Nicoleta Pleşa, partenera de viaţă a senatorului PNL Marcel Vela, fost ministru de Interne în Guvernul Orban şi şeful liberalilor din Caraş Severin.

Mama sa are acţiuni într-o companie care, prin intermediul altei firme, vrea să construiască patru microhidrocentrale într-o arie naturală protejată.

Context

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis din funcție, premierul Florin Cîțu făcând anunțul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în MS care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de carantinare a localităților, fără a-l informa în prealabil pe premier.

Inițial, Cîțu a anunțat că interimatul va fi preluat de Dan Barna, lăsând să se înțeleagă cu USR e de acord cu decizia sa. Doar că vicepremierul a refuzat, cerând demisia lui Cîțu.

Ulterior, pentru că se ajunsese în situația în care Ministerul Sănătății rămăsese făro conducere, Florin Cîțu a preluat interimatul.

Citește mai multe despre scandalul politic al momentului:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!