În prima zi la Ministerul Sănătăţii, Cîțu a vorbit cu directorii DSP din țară și șefii spitalelor Covid despre situația de la ATI

În prima zi la Ministerul Sănătăţii, Cîțu a vorbit cu directorii DSP din țară și șefii spitalelor Covid despre situația de la ATI

Premierul Florin Cîțu, care asigură interimarul Ministerului Sănătății, a discutat, joi, cu directorii DSP din țară și cu directorii spitalelor Covid despre situația paturilor de la ATI și alte probleme provocate de pandemie.

"Am avut o întâlnire online cu toți directorii DSP. Am discutat despre numărul paturilor ATI. Am spus foarte clar că ținta pe termen scurt era de 1.600 de paturi. În următoarele doua săptămâni e nevoie de un efort suplimentar. Sunt alături de toate sectoarele din România.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

I-am îndemnat să meargă în spitale să vadă unde putem să găsim spații. Câteva soluții au fost prezentate astăzi. Până duminică am putea ajunge la 1.600 de paturi, apoi vom încerca să ajungem la 1.800 de paturi.

E nevoie de un efort comun. Noi accelerăm campania de vaccinare, dar este nevoie ca resursele din sistemul sanitar să fie folosite optim", a punctat premierul.

În spitale se aflau joi dimineață 13.050 de pacienți cu COVID, dintre care 1.518 erau internați la ATI, cu 3 mai puțini decât ieri.

El a spus că a avut discuții și cu directorii spitalelor COVID pe care i-a asigurat de sprijin.

"Acum vin de la întâlnirea cu directorii de spitale Covid, cărora le-am mulțumit pentru efortul pe care îl fac de un an de zile. I-am ascultat. Bineînteles că i-am asigurat că le pun la dispoziție resursele necesare.

Dar am vrut să aflu care sunt problemele care se confruntă. Am aflat că sunt și concursuri unde nu se prezintă medici ATI, am aflat că sunt medici care ies din școală și nu sunt în concurs", a mai spus premierul.

Cîțu asigură interimatul la Ministerul Sănătății după ce ieri l-a demis pe Vlad Voiculescu, însă joi şi-a delegat atribuţiile de ministru interimar al Sănătăţii către secretarul de stat în MS Andrei Baciu, după cum a confirmat chiar premierul în conferinţa de presă de după şedinţa de guvern.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!