Cîțu, despre acuzaţiile lui Vlad Voiculescu: Nu am timp să comentez declarațiile celor din Opoziție zilnic

Cîțu, despre acuzaţiile lui Vlad Voiculescu: Nu am timp să comentez declarațiile celor din Opoziție zilnic

Premierul Florin Cîțu a evitat să comenteze acuzațiile pe care i le-a adus fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în această dimineaţă, deși au fost destul de multe.

Prim-ministrul spune că nu poate comenta opiniile personale ale unei persoane din Opoziție. Asta în condiţiile în care ministrul demis este lider al PLUS, partid care se află încă în coaliţia de guvernare.

”Nu comentez declarațiile personale ale altora. Vă dați seama cum ar fi să comentez declarațiile celor din Opoziție zilnic. Nu am timp. Avem o pandemie de guvernat, lucruri foarte importante de făcut. Opinii personale nu comentez, dar  vreau să-i asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliția funcționează.

ADVERTISING

(...) Guvernul funcționează bine! Se vede și în cifre asta, în creșterea economică, în veniturile la buget, în cheltuielile cu investiții”, a declarat premierul, într-o conferință de presă organizată la Cluj, alături de Emil Boc şi ministrul Lucian Bode.

Referitor la aceste acuzații, premierul a mai replicat: ”Sunt acuzații care seamănă cu ce aud în Parlament de la Opozitie” sau ”Din nou spun, nu comentez declarațiile unei persoane care acum e în Opoziție. Nici la Ciolacu (Marcel Ciolacu, liderul PSD - n.red.) nu comentez”.

Jurnaliștii au tot revenit asupra acestei exprimări, iar Cîțu a clarificat:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”De un an de zile mă critică Ciolacu. Încă o voce care se alătură corului de critici nu mă afectează. De aia spun Opoziție”, a punctat șeful Executivului.

Vrea clarificări de la Barna

În schimb, referitor la acuzațiile privind raportarea deceselor provocate de COVID-19, premierul i-a cerut vicepremierului Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătății, să vină cu explicații.

”Aici lucrurile sunt foarte importante, trebuie clarificat dacă e așa. Îi cer public vicepremierului Dan Barna, care e coordonatorul MS, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus”.

De asemenea, tot vicepremierului Barna îi cere să explice public dacă are cunoștințe despre ”mafia din Sănătate”, dar și ce măsuri a luat pentru a o elimina.

ADVERTISING

”Din nou, îi cer public vicepremierului Dan Barna să explice acuzațiile privind mafia din Sănătate și ce măsuri a dispus pentru eliminarea mafiei din Sănătate. Până acum, în nicio ședință de guvern nu s-a venit cu informări despre mafia din Sănătate”.

De ce nu s-a consultat cu specialiștii din MS

Întrebat concret de ce a fost demis Vlad Voiculescu, premierul din nou a refuzat să explice prea clar, dar a făcut o comparație cu reformele pe care le-a făcut el la Ministerul Finanțelor, când era ministru în Cabinetul Orban.

”Eu vă aduc aminte, anul trecut am fost ministrul Finanțelor și am făcut un lucru pe care nu l-a mai făcut niciun ministru până atunci: o reformă. Începi cu propriul minister. Am redus numărul de directori generali cu 20 și am redus cheltuielile în an de pandemie. Acolo, în ministerul meu. Reforma începe cu propriul minister”.

Referitor la faptul că nu s-a consultat deloc cu specialiștii din MS și nu știe situația reală a pandemiei, după cum a menționat Voiculescu, prim-ministrul spune că nu i-au fost prezentate situații de la MS ca să aibă loc consultări.

”Așa cum am zis, coordonatorul MS este Dan Barna. În nicio ședință de guvern nu mi-au fost prezentate situații. Mă consult cu toți miniștrii și au fost miniștri care au adus note de informare în Guvern”.

Iată declaraţiile din această dimineaţă ale fostului ministru Voiculescu:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇