Iohannis vrea o creştere a prezenţei militare a NATO, inclusiv a SUA, în România

Iohannis vrea o creştere a prezenţei militare a NATO, inclusiv a SUA, în România

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, într-o declaraţie de presă susţinută la Cotroceni, la finalul Summitului Formatului Bucureşti (B9), că situaţia de securitate de la Marea Neagră este îngrijorătoare.

Astfel, spune șeful statului, NATO trebuie să continue să îşi întărească postura de descurajare şi apărare, în special pe Flancul Estic, în mod unitar şi coerent.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Am subliniat, în schimbul de opinii cu omologii mei, faptul că acţiunile destabilizatoare ale Rusiei din regiune sunt îngrijorătoare şi contribuie la menţinerea unui accentuat climat de insecuritate.

Situaţia îngrijorătoare de securitate din Marea Neagră – despre care am discutat pe larg – ne-a dovedit că trebuie să ne menţinem vigilenţa. Aşadar, NATO trebuie să continue să îşi întărească postura de descurajare şi apărare, în special pe Flancul Estic, în mod unitar şi coerent, de la Marea Baltică la Marea Neagră”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că a pledat pentru o creştere a prezenţei militare aliate, inclusiv a SUA, în România.

”De aceea, am pledat – inclusiv în discuţia cu preşedintele Biden – pentru o creştere a prezenţei militare aliate, inclusiv a SUA, în România şi în sudul Flancului Estic”, a mai spus preşedintele României.

Iată AICI întreaga declarație susținută de președintele Klaus Iohannis

I.O.

Citește articolele zilei pe SpotMedia:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!