Iohannis i-a convocat la Cotroceni pe Nicolae Ciucă și Nelu Tătaru

Iohannis i-a convocat la Cotroceni pe Nicolae Ciucă și  Nelu Tătaru

Președintele Klaus Iohannis i-a convocat, marți, la Palatul Cotroceni, pe premierul interimar Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Cei doi sunt convocați în ședință la ora 15:00, potrivit Administrației Prezidențiale.

De asemenea, la întrevedere va participa și secretarul de stat în MAI, șeful DSU, Raed Arafat. Cei patru vor discuta despre situația din Sănătate și despre campania de vaccinare antiCOVID în România.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 8 decembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19 și campania de vaccinare, la care vor participa Prim-ministrul interimar al României, Nicolae Ciucă, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a transmis Președinția.

ADVERTISING

Această întrevedere are loc în condițiile în care liberalii s-au reunit, marţi, într-o şedinţă restrânsă, la sediul central al partidului.

Tema reuniunii este organizarea negocierilor pentru formarea noului Guvern după alegerile parlamentare, conform Agerpres.

Printre cei care participă la şedinţă se numără preşedintele PNL, Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, miniştrii Lucian Bode, Florin Cîţu, Virgil Popescu, europarlamentarul Rareş Bogdan, senatorul Alina Gorghiu, deputatul Florin Roman.

ADVERTISING

După-amiază, liderii liberali urmează să discute cu preşedintele Klaus Iohannis. Conform Digi24, discuțiile ar urma să aibă loc la ora 17:00.

Ludovic Orban a anunțat, luni seară, că își dă demisia din funcția de premier, pentru a lăsa cale liberă negocierilor pentru formarea unui nou Executiv de centru-dreapta.

La o oră după anunțul șefului PNL, președintele Iohannis a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcția de premier și l-a numit pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, premier interimar.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇