Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de premier: Nu mă cramponez de nicio funcție (Video)

Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de premier: Nu mă cramponez de nicio funcție (Video)

Ludovic Orban a anunțat luni seară, la 22 de ore de la primele rezultate ale alegerilor parlamentare, că își dă demisia din funcția de premier, pentru a lăsa cale liberă negocierilor pentru formarea unui nou Executiv de centru-dreapta.

Anunțul a venit la scurt timp după ce, de la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a spus că, în urma rezultatul alegerilor parlamentare de duminică, soluția pe care el o vede este o coaliție de centru dreapta, astfel încât PSD să fie exclus de la masa deciziilor.

ADVERTISING

Singurele formațiuni pe care Iohannis le-a pronunțat au fost PNL și USR-PLUS. Liderii Alianței s-au arătat în ultima vreme destul de critici la adresa lui Ludovic Orban.

Liderul PNL a insistat că nu se agață nici de funcție, nici de scaun, și a spus că toate măsurile pe care le-a luat într-un an și o lună, cât a condus Executivul, au fost pentru sănătatea românilor și protejarea economiei.

Orban a mai anunțat că acum președintele Iohannis urmează să desemneze un ministru care să preia conducerea Guvernului, dar că el va fi implicat în negocierile pentru formarea viitorului Executiv.

ADVERTISING

SpotMedia.ro v-a prezentat, în format LIVE TEXT declarațiile premierului Ludovic Orban:

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban la Palatul Victoria #LudovicOrban #PalatulVictoria

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban la Palatul Victoria#LudovicOrban #PalatulVictoria

Posted by Guvernul României on Monday, December 7, 2020
  • Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de premier.
  • Decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar. Nu mă cramponez de funcția de premier, negocierile trebuie să ducă la un Guvern format din formațiunile politice de centru dreapta care vor cu adevărat să utilizeze toate resursele și să fructifice oportunitățile pentru a crește calitatea vieții pentru fiecare din cetățenii români.
  • Îmi închei mandatul după un an și o lună.
  • Pe 6 decembrie românii au decis componența viitorului Parlament.
  • Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al Cabinetului care va fi desemnat de președintele României.
  • Am încredere că în negocierile declanșate de președinte vocea rațiunii va triumfa.
  • Demisia mea vreau să arate un lucru limpede. Nu mă cramponez de nicio funcție. Pentru mine interesul României e deasupra interesului PNL și intereselor personale.
  • Orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat nemulțumire, a fost luată pentru a apăra sănătatea și locurile de muncă ale românilor.
  • PNL va avea capacitatea de a da viitorul premier al României și de a da coloana vertebrală a viitorului Guvern care să realizeze saltul de care are nevoie România.
  • Vă mulțumesc!
ADVERTISING

Rezultatul alegerilor parlamentare 2020

Între timp, BEC a anunţat noi rezultate parţiale, care confirmă că PNL se învârte în jurul unui scor de 25%, iar PSD e la pragul de 30%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇