Florin Cîţu și miniștrii Voiculescu, Cîmpeanu și Turcan sunt cei mai vizibili membri ai Guvernului

Florin Cîţu și miniștrii Voiculescu, Cîmpeanu și Turcan sunt cei mai vizibili membri ai Guvernului

Premierul Florin Cîţu şi miniştrii Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu şi Raluca Turcan se menţin şi în luna martie, ca şi în primele două luni ale anului, pe primele patru locuri în topul vizibilităţii.

Pe poziţia a cincea urcă ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care îl înlocuieşte pe Dan Barna, inclus în top 5 în ianuarie şi februarie.

Datele rezultă din Barometrul vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Așadar, premierul Florin Cîţu se situează pe primul loc în topul vizibilităţii în luna martie, cu 44.531 de referiri, vârful fiind înregistrat în zilele de 3, 10 şi 26 martie.

ADVERTISING

Ziua de 3 martie a fost marcată de tragedia de la Oneşti, când un bărbat a ucis doi munictori în apartamentul pe care îl revendica. Totodată, a fost prima zi după ce bugetul de stat pe 2021 a fost votat în Parlament, dar şi ziua unei şedinţe de guvern în urma căreia au fost numiţi în funcţii peste 100 de prefecţi şi subprefecţi şi au fost anunţate şi alte decizii.

Pe locul al doilea se situează ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, cu 18.473 de referiri. Vârful a fost atins în zilele marcate de scandalul publicării datelor referitoare la vaccinare, dar şi al informaţiilor referitoare la vaccinări peste rând şi la statutul special al centrelor de vaccinare ale MApN.

ADVERTISING

Voiculescu este urmat de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, cu 13.696 de referiri în presă. Cele mai numeroase au fost înregistrate în perioada 23 - 25 martie, marcată de discuţiile despre vacanţa de primăvară prelungită, despre examenele naţionale, despre creşterea numărului cazurilor de COVID-19 în rândurile profesorilor şi elevilor.

ADVERTISING

Pe poziţia a patra se situează ministrul Muncii Raluca Turcan, cu 9.150 de referiri, mai multe decât în lunile precedente. Vârful a fost înregistrat în 11 martie, când a susţinut o conferinţă de presă şi a prezentat proiectul referitor la interzicerea cumulului pensiei cu salariul şi la condiţiile rămânerii în activitate şi după împlinirea vârstei de pensionare.

Ministrul de Interne Lucian Bode, cu 9.143 de referiri, aproape dublu faţă de lunile precedente, urcă de pe locul 8, pe locul 5, depăşindu-l pe vicepremierul Dan Barna, ocupantul acestei poziţii în lunile ianuarie şi februarie.

Vârfurile de vizibilitate au fost în 3 şi 4 martie, în urma crimelor de la Oneşti, a scandalului poliţiştilor de la Secţia 16 care au reţinut abuziv şi au torturat doi bărbaţi.

Liderul USR, vicepremierul Dan Barna, trece pe poziţia a şasea în topul vizibilităţii membrilor Executivului, cu 6.993 de referiri în martie, cele mai multe referiri fiind în 3 martie, în contextul votului asupra bugetului de stat pe 2021, dar şi al discuţiilor cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇