Cîmpeanu spune că elevii s-ar putea întoarce în şcoli la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie

Cîmpeanu spune că elevii s-ar putea întoarce în şcoli la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că elevii ar putea să revină în şcoli cu prezenţă fizică la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, dacă vor fi îndeplinite anumite condiţii.

Acestea ţin de respectarea regulilor de protecţie, de vaccinarea personalului din învăţământ, testarea cu teste non-invazive, dar şi înregistrarea unui trend descendent în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus.

Cum îi îndrumăm pe copii în carieră? Consilier educațional: Părinții să-și asculte odraslele, să le pună întrebări și să nu le spună “Faci așa pentru că așa cred eu că ar fi mai bine”
2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 angajaţi vaccinaţi acum, când vorbim, din învăţământ. (…) Până la începutul lunii mai vom avea un număr mult mai mare (n.r. de angajaţi din educaţie vaccinaţi). Mult peste jumătate din angajaţii din învăţământ. Primul-ministru şi-a asumat public în conferinţă de presă să spună că va susţine testarea noninvazivă despre care am discutat. (…) Care să nu necesite personal medical, care să fie uşor de acceptat pentru părinţi, care să fie chiar autoadministrabilă de către copii. (…)

Regulile de protecţie respectate, vaccinare, testare şi trend descendent va da ocazia Ministerului Educaţiei să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor şcolilor, nu după scenariile verde, galben, roşu, cu prezenţă fizică. Am avea şansa ca aceste zile în plus de vacanţă în aprilie să se transforme în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câştig. Este un imens câştig”, a spus ministrul Educaţiei la Digi 24.

După vacanță se întorc copiii la școală?

Întrebat dacă scenariul este acela ca după vacanţă copiii să revină la şcoală în toată ţara, ministrul a răspuns: „Da, pentru asta este nevoie de îndeplinirea a patru condiţii. Trei deja le avem. Le avem sau sunt în curs de a le avea, pentru că testarea este o promisiune”.

El a afirmat că Ministerul Educaţiei va insista pentru ca testele noninvazive să fie folosite în şcoli.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu este de părere că acest an şcolar se va încheia „mai bine” decât precedentul.

Detalii aici – Sorin Cîmpeanu: Vom încheia anul școlar mai bine decât cel de anul trecut

Citește și alte știri din Educație:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖