Sorin Cîmpeanu: Vom încheia anul școlar mai bine decât cel de anul trecut

Sorin Cîmpeanu: Vom încheia anul școlar mai bine decât cel de anul trecut

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că mulţi profesori au făcut eforturi pentru a preda online, iar eforturile lor sunt apreciate. Ministrul afirmă că anul acesta şcolar se va încheia mai bine decât cel de anul trecut.

”Predarea online este total diferită de la alcătuirea conţinutului. Mulţi au făcut eforturi şi acum sunt aproape de ceea ce ar trebui să fie, dar foarte mulţi sunt încă departe, deşi au făcut eforturi.

Şi aceste eforturi sunt apreciate şi recunoscute pentru că am reuşit cum-necum să încheiem anul şcolar 2019 - 2020. Îl vom înceia şi pe acesta, mai bine decât cel de anul trecut”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, marţi seară.

ADVERTISING

Cîmpeanu a adăugat că pandemia a demonstrat că este necesară digitalizarea educaţiei.

”Dar nu putem spune că predarea online este în regulă. Putem spune că am înţeles în această pandemie că trebuie să facem eforturi în a susţine digitalizarea educaţiei, dar suntem departe de ce trebuie să fim”, a declarat Cîmpeanu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat câţi profesori sunt pregătiţi pentru predarea online, ministrul a răspuns că mai puţin de jumătate.

”Predarea online, aşa cum înţeleg eu predarea online, probabil că sunt mai puţin de jumătate. Nu este vina cadrelor didactice, repet. Cei mai puţin vinovaţi pentru situaţia dată sunt elevii, apoi sunt cadrele didactice şi apoi suntem noi mai puţin vinovaţi pentru că nu am putut face mai mult până acum”, a declarat Cîmpeanu.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇