Cîmpeanu: Activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară

Cîmpeanu: Activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară.

El a precizat că luni va semna ordinul privind structura anului şcolar.

"Referitor la ordinul de ministru cu structura anului şcolar, el va fi semnat astăzi. (…) Şcolile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai.

Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică ", a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, la Parlament.

Vacanţa de primăvară va avea peste o lună, dar nu şi pentru clasele terminale. Examenele rămân la datele deja stabilite

Ministrul a explicat că şcolile nu se închid, pentru că "vor funcţiona clasele terminale, chiar dacă predarea se face online".

"Spun că nu se închid, deoarece, un lucru foarte important, activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micşorarea decalajelor generate de predarea online. De asemenea, grădiniţele vor putea solicita efectuarea de activităţi didactice cu copiii, cu avizul DSP", a declarat Cîmpeanu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: