Protestul antimască a degenerat azi-noapte, în centrul Capitalei, care a arătat ca după război: Manifestanții au aruncat cu pietre și sticle, au vandalizat magazine și au rănit jandarmi (Galerie foto)

Protestul antimască a degenerat azi-noapte, în centrul Capitalei, care a arătat ca după război:  Manifestanții au aruncat cu pietre și sticle, au vandalizat magazine  și au rănit jandarmi (Galerie foto)

Protestul față de restricțiile antipandemie a degenerat luni noapte, în București. După ce majoritatea manifestanților a plecat acasă, în centrul Capitalei au mai rămas câțiva protestatari, care au aruncat cu pietre și cu sticle în jandarmi, în Piața Unirii din București.

Mai mulți jandarmi au fost răniți. În plus, manifestanții au vandalizat automate stradale, au spart vitrine de magazine şi florării, dar au distrus și o stație STB din zonă. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

statie-vandalizata
Inquam Photos/George Călin

Mai devreme în cursul serii, unii indivizi au detonat petarde la protestul din Piaţa Victoriei , ceea ce arată că respectivii sunt, cel mai probabil, membri ai galeriilor de fotbal.

ADVERTISING

În plus, a existat un moment în care protestatarii au dat foc măştilor sanitare.

foc-masti
Inquam Photos/George Călin

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, nu a confirmat că este vorba despre ultrași ai galeriilor, însă nici nu a dezmințit.

„Nu aș vrea să mă hazardez în a clasifica în vreun fel participanții la adunarea publică, dar nici nu aș vrea să ascund că există comportamente similare anumitor facțiuni. Noi nu tratăm decât adunarea publică în sine și punem pe prim plan siguranța participanților”, a spus Iacob la Digi24.

proteste Bucureşti jandarmi
Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
Fotbal, Liga 1, Etapa 28, FCSB - CFR Cluj
Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Într-un final, unii protestatari agresivi au fost reținuți de forțele de ordine și rămâne de văzut ce sancțiuni li se vor aplica.

Fotbal, Liga 1, Etapa 28, FCSB - CFR Cluj
Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
cu-catuse
Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Amintim că mii de oameni au protestat față de restricții luni seara, în mai multe orașe din țară. La Galați jandarmii au fost atacați cu pietre, timișorenii s-au dus iar acasă la Fritz (Foto & Video)

ADVERTISING

Demonstranții, cei mai mulți fără să respecte distanțarea sau purtarea măștii, acuză că măsurile antipandemice luate de autorități au afectat deja prea mult economia, dar și viața socială.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇