Mii de oameni au protestat față de restricții. În București s-a aruncat cu petarde, la Galați jandarmii au fost atacați cu pietre, timișorenii s-au dus iar acasă la Fritz (Foto & Video)

Mii de oameni au protestat față de restricții. În București s-a aruncat cu petarde, la Galați jandarmii au fost atacați cu pietre, timișorenii s-au dus iar acasă la Fritz (Foto & Video)

Proteste faţă de noile restricţii impuse de autorităţi au loc la această oră în Bucureşti şi alte orașe. În Bucureşti, un tânăr a fost luat pe sus de jandarmi pentru că nu purta mască.

Cele mai multe persoane par a fi în Constanța. Protestatarii nu poartă măști de protecție și au afișe cu mesajul „Libertate, te iubim”.

Noi proteste la Constanța

A doua zi de proteste la Constanța. Se strigă "libertate" Coloana de manifestanți a pronit din fața Prefecturii, prin piața Ovidiu, iar acum se îndreaptă spre Poarta 1 a Portului Constanța, de unde vor urca din nou spre centru.

Posted by Constanta INFO on Monday, March 29, 2021

La Alba Iulia, câteva zeci de persoane s-au adunat în zona Prefecturii și mărșăluiesc, având mesaje în care cer libertate.

PROTEST AUR la Alba Iulia, împotriva restricțiilor stabilite de Guvern. Se cere ridicarea "de urgenţă" a acestora

Posted by Alba24.ro on Monday, March 29, 2021

În Piața Tricolorului din Bacău la fel s-au adunat câteva zeci de persoane care strigă „Libertate!”.

Proteste la Bacău...

Posted by EURO TV BACAU Oficial on Monday, March 29, 2021

La Craiova au avut loc incidente. Doi bărbaţi s-au luat la bătaie, fiind nevoie de intervenția jandarmilor.

ADVERTISING

Proteste similare au loc la Ploiești, Brașov, Cluj-Napoca sau Iași. În mare parte, oamenii cer libertate pentru HoReCa.

Galeriile au aruncat cu petarde și au blocat circulația în București

PROTEST_MASCA_02_INQUAM_Octav_Ganea-1
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În București, protestatarii s-au adunat în Piața Universității, după care au plecat în marș spre Piața Victoriei.

Printre sutele de persoane adunate la manifestație se află și liderii AUR, precum și Diana Șoșoacă, senatoare aleasă din partea acestei formațiuni.

Unii participanți au măști, însă nu toți le folosesc neapărat corespunzător. Un tânăr a fost luat pe sus de jandarmi și târât până la dubă pentru că nu purta mască și pentru că a refuzat să se legitimeze.

Protestatarii au umplut Piaţa Victoriei. În zonă au apărut şi reprezentanţi ai galeriilor de fotbal care au aruncat cu petarde în repetate rânduri. Pentru scurte perioade de timp circulaţia a fost blocată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jandarmeria a precizat aproape de miezul nopții că nu pregătește o intervenție în forță pentru că nu au fost incidente care să o impună.

PROTEST_MASCA_01_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noile restricţiile au intrat în vigoare duminică, de la miezul nopţii.

Tensiuni la protestul din Sibiu

Jandarmii au format un cordon la Sibiu, pentru a-i împiedica pe protestatari să meargă pe un anumit traseu.

Protestatarii au pornit spre bulevardul Vasile Milea, care face legătura cu DN1. Jandarmii au format în fața lor un cordon pentru a-i împiedica.

Protestatarii au reajuns în zona centrală a orașului.

Posted by Turnul Sfatului on Monday, March 29, 2021

Oamenii i-au acuzat pe jandarmi că mint, deoarece traseul ar fi fost discutat înainte de protest.

După câteva minute, jandarmii le-au permis protestatarilor să meargă mai departe, pe traseul ales.

Oamenii strigă „Cea mai proastă meserie este la Jandarmerie”, „Hoții, hoții” și „Libertate”.

ADVERTISING

La protestul din Sibiu participă aproximativ 400 de persoane.

Timişorenii s-au dus din iar acasă la Dominic Fritz

Câţiva zeci de timişoreni, care luni seară au protestat în centrul oraşului faţă de restricţiile sanitare, s-au deplasat, în marş, la locuinţa primarului Dominic Fritz unde au scandat lozinci.

Protestatarii au pornit în marş, luni seară, pe străzile oraşului Timişoara, iar în jurul orei 23:00 au ajuns în faţa locuinţei primarului.

”Herr Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta”, ”Demisia”, ”Ieşi afară, javră ordinară”, ”Fără carantină”, ”Dominic, nu uita, Timişoara nu-i a ta”, ”Afară, afară cu Fritz din ţară”.  

Cei care scandau lozincile au fost atent supravegheaţi de jandarmi. După aproximativ 10 minute de scandări, oamenii şi-au continuat drumul.

Jandarmi atacați cu pietre și petarde

Și la Botoșani s-a ieșit în stradă. Unui bărbat de 35 de ani i s-a făcut rău și jandarmii au fost cei care i-au acordat primul ajutor.

"În această seară, pe timpul desfăşurării manifestării de protest organizate în municipiul Botoşani, unui bărbat în vârstă de aproximativ 35 de ani i s-a făcut rău, fiind observat de jandarmii care asigurau ordinea şi siguranţa publică în momentul în care acesta s-a prăbuşit în mijlocul manifestanţilor", a precizat Jandarmeria.

Potrivit sursei citate, jandarmii i-au acordat primul-ajutor şi au solicitat sprijinul unei ambulanţe în vederea îngrijirilor medicale de specialitate.

La Galați, unde peste 1.000 de oameni sunt în stradă, situația a fost mai tensionată.

Protestatarii au pornit în marș pe străzile din centrul orașului, iar la ora transmiterii acestei știri au blocat una dintre cele mai importante străzi din Galați.

La un moment dat, mai mulți protestatari au aruncat cu pietre și petarde spre jandarmii care asigură ordinea la protest.

Luni este a doua seara consecutivă de proteste la Galați. Luni, peste 500 de oameni au ieșit în stradă și au scandat împotriva restricțiilor impuse de autorități.

Și la Brăila a avut loc o altercaţie între protestatari şi jandarmi. Jandarmii au precizat că un grup de 12 persoane a intenţionat deplasarea pe un alt traseu şi distrugerea unui indicator rutier.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇