Guvernul anunță că nu are de gând să anuleze restricțiile anti-COVID iar reluarea anumitor activități va fi discutată peste câteva luni

Guvernul anunță că nu are de gând să anuleze restricțiile anti-COVID iar reluarea anumitor activități va fi discutată peste câteva luni

Reprezentanţii Guvernului au precizat luni, referitor la informaţii apărute, pe surse, în spaţiul public privind posibila relaxare a restricţiilor, că „nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea sau modificarea măsurilor adoptate”.

”Nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea/modificarea măsurilor adoptate. Menţionăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidenţa fiecărei localităţi printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localităţii.   

ADVERTISING

În ceea ce priveşte perspectiva unor măsuri de natură a permite desfăşurarea unor tipuri de activităţi, menţionăm că nu sunt adoptate decizii în acest sens şi nu vizează perioada imediat următoare.

La nivel guvernamental se desfăşoară consultări şi analize referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel naţional va fi redusă semnificativ şi doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuţie condiţiile pentru desfăşurarea anumitor tipuri de activităţi”, arată un comunicat de presă al Guvernului. 

ADVERTISING

Precizările Guvernului au venit în contextul în care mai multe publicații au citat luni surse guvernamentale care susțineau că Executivul ia în calcul să revină asupra deciziei de închidere a magazinelor la ora 18:00, iar în cazul restaurantelor, sălilor de sport sau concertelor restricțiile ar putea fi relaxate dacă se va conveni asupra testării înainte a clienților.

Potrivit deciziei CNSU aprobată joia trecută de către Guvern, în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 4 la mie în ultimele 14 zile, în weekend - vineri, sâmbătă, duminică - circulaţia este permisă doar până la ora 20:00.

ADVERTISING

Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, circulaţia va fi până la ora 20:00 toată săptămâna. Magazinele se vor închide la ora 18:00. Sălile de fitness vor avea activitatea suspendată când se depăşeşte rata de 4 la mie şi se va reveni când scade sub 3,5 la mie. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇