Voiculescu a explicat cum se calculează incidența cazurilor la 14 zile

Voiculescu a explicat cum se calculează incidența cazurilor la 14 zile

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat joi că noul mod de calcul al ratei incidenţei cazurilor noi de COVID este „foarte simplu”, şi anume, se va calcula la 14 zile, începând cu a treia zi în urmă, pentru a avea toate datele despre testele deja pozitivate.

„Eu o să prezint modul de calcul al incidenţei, după care vă invit să adresaţi întrebări către domnul doctor Arafat. E foarte simplu modul de calcul al incidenţei. Este de asemenea la 14 zile, de asta indicatorul se numeşte ‘incidenţa la 14 zile’, doar că ne uităm la 14 zile începând cu a treia zi în urmă şi asta pentru a avea toate datele despre testele deja pozitivate, respectiv alocate.

ADVERTISING

Durează întotdeauna 48 de ore, cu aproximaţie, ca aceste teste să fie finalizate, respectiv alocate către un judeţ sau altul. E atât de simplu! Iar diferenţa, aşa cum cred că am explicat şi eu pe contul meu de Facebook, ieri, a explicat şi domnul premier astăzi, diferenţa nu este fenomenală, diferenţa este una care, da, întârzie la un moment dat adoptarea unor măsuri, poate să facă lucrul ăsta dacă trendul este crescător, dar nu în mod fundamental.

Dacă ne uităm la săptămâna aceasta, diferenţa este cam de două zile", a declarat Vlad Voiculescu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

ADVERTISING

La conferinţa de presă de la finalul şedinţei de guvern au participat premierul Florin Cîţu, şeful DSU, Raed Arafat, miniştrii Sănătăţii, Afacerilor Interne şi Educaţiei, Vlad Voiculescu, Lucian Bode, Sorin Cîmpeanu, şi secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇