Sunt aproximativ 35.000 de bugetari care primesc și pensie, și salariu, în acest moment

Sunt aproximativ 35.000 de bugetari care primesc și pensie, și salariu, în acest moment

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că aproximativ 35.000 de angajați din sistemul public beneficiază în prezent și de pensie.

Ministrul Muncii a anunțat că 120.000 de persoane, aflate în pensie, au și diferite contracte de muncă. Ea a lansat joi în dezbatere proiectul de lege pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare. Acesta va interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul public.

Salariații care ajung la vârsta de pensie pot continua să lucreze până la 70 de ani. Diferenţa dintre bugetari şi angajaţii din privat

„În momentul de faţă această măsură nu este privită ca o măsură de a face economie la bugetul de stat, ci o măsură care să încurajeze viaţa profesională activă.

ADVERTISING

Pentru că avem o evaluare şi în momentul de faţă în România există peste 120.000 de persoane peste 65 de ani care au diferite forme de contracte. Aşadar, sunt oameni în România peste 65 de ani care îşi doresc să muncească. Există această solicitare. Noi dorim să flexibilizăm relaţia dintre angajaţii peste 65 de ani şi angajatori”, a spus Raluca Turcan.

Întrebată de jurnaliști câți bugetari au și pensii, și salarii, Raluca Turcan a spus că e vorba de aproximativ 35.000 de persoane.

„Despre persoanele în sistemul public, în momentul de față, pot spune că există aproximativ 35.000. Spun aproximativ pentru că sistemul de apărare şi ordine publică are propriul sistem de contributivitate şi informaţiile nu sunt în totalitate cunoscute. (...) În momentul în care această lege intră în vigoare, vom vedea câte contracte de muncă se suspendă", a adăugat ministrul.

ADVERTISING

Ea a precizat că această prevedere nu se va aplica și în mediul privat. „În mediul privat, pot să cumuleze pensiile cu salariile. Sunt beneficiari ai sistemului public de pensii, dar sunt angajați la privat. Nu cumulează două surse de venit de la stat”, a precizat Turcan.

Vezi și Stimulentul de reinserție urcă de la 650 la 1.500 de lei. Îl primesc părinții care se întorc mai repede la muncă, din concediul de creştere a copilului

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇