Stimulentul de reinserție urcă de la 650 la 1.500 de lei. Îl primesc părinții care se întorc mai repede la muncă, din concediul de creştere a copilului

Stimulentul de reinserție urcă de la 650 la 1.500 de lei. Îl primesc părinții care se întorc mai repede la muncă, din concediul de creştere a copilului

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că valoarea stimulentului de reinserție va fi majorată pentru părinții aflați în concediu de creștere a copilului care aleg să se întoarcă la serviciu mai devreme de 6 luni.

De la 650 de lei cât este acest stimulent în prezent, acesta va fi de 1.500 de lei.

”Este un proiect de ordonanță de urgență. Se referă la creșterea stimulentului de reinserție pentru părintele care optează să se întoarcă la muncă înainte de 6 luni în condițiile în care acesta se afla în concediu pentru creșterea copiulului.

ADVERTISING

Este o măsură care crește veniturile părinților, care scade riscurile deprofesionalizării părintelui, asigură o forță de muncă necesară angajatorilor care erau în situația de a fi privați de sprijinului unui angajat care poate sta doi sau trei ani în concediu de creștere a copilului.

De asemenea, e o măsură care aduce și un plus financiar substanțial la bugetul statului.

Stimulentul de reinserție ajunge la 1.500 de lei de la 650 de lei cât se află în momentul de față”, a anunțat Raluca Turcan.

Stimulentul de inserţie se acordă în conformitate cu prevederile OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

ADVERTISING

De acest stimulent pot beneficia persoanele care îndeplinesc condiţiile de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului şi realizează venituri supuse impozitului pe venit până la vârsta de 2 ani a copilului, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇