O jurnalistă ProTV a fost agresată de un liberal din tabăra Cîțu, chiar la congresul PNL: Mi-a luat telefonul, l-a dat de pământ!

O jurnalistă ProTV a fost agresată de un liberal din tabăra Cîțu, chiar la congresul PNL: Mi-a luat telefonul, l-a dat de pământ!

O jurnalistă de la ProTV povesteşte cum ieri, la Romexpo, un liberal„din echipa câștigătoare” (tabăra Cîţu) a împiedicat-o să filmeze lângă cabinele de vot de la congresul PNL.

„M-a prins de mâna, mi-a luat telefonul, l-a dat de pământ și m-a făcut sa ma învârt pe călcâie”, scrie pe Facebook Iulia Gârbacea. Jurnalista are postate mai multe fotografii şi un filmuleţ al incidentului, iar ceea ce a deranjat-o cel mai tare este că unii lideri PNL (Robert Sighiartău, Lucian Bode și Dan Motreanu) ar fi fost martori la incident, dar nu au intervenit.

Iată relatatea jurnalistei ProTV:

"Pentru ca suntem in era pitiponcilor, a oamenilor fără creier și valori, a bărbaților care lovesc femei pt ca pot, va prezint specimenul de PNL. Este un domn din echipa câștigătoare deranjat teribil ca filmam intr-o zona in care își dorea sa nu fie ochi de jurnalist. M-a prins de mâna, mi-a luat telefonul, l-a dat de pământ și m-a făcut sa ma învârt pe călcâie.

ADVERTISING

Nu asta m-a deranjat. Nu e o surpriza pentru nimeni ca trăim printre astfel de oameni. M-a surprins însă ca Robert SIGHIARTĂU, sg (secretar general n.red.) la PNL și responsabil cu organizarea, a întors spatele și a plecat, la fel cum a făcut și ministrul de Interne, Lucian Bode, și europarlamentarul Dan Motreanu.

Un mare mulțumesc. Hai PSD in viitoarele alegeri! (Later edit: când am spus “hai PSD in viitoarele alegeri” nu am vrut sa sune ca un îndemn pt că jurnalistic nu mi-as permite vreodată sa fac asta, ci ca o consecință pe care PNL anticipez ca o va suporta și din cauza unor fapte ca cea despre care v-am vorbit)".

ADVERTISING

Într-un comentariu ulterior, jurnalista spune că a aflat cine este liberalul care a tratat-o astfel: "Înțeleg ca dl este Horia Scarlat, fost consilier general din primarie", mai exact ar fi vorba despre un fost consiler general la Primăria Capitalei.

Un internaut i-a amintit jurnalistei că PSD invită jurnaliștii la baie. Iată replica ei: la PSD nu mi-a aruncat nimeni de pământ telefonul cu care i-am filmat. Știm ca pot și ei mizerii mai mari, nu le aduc vreo lauda si nici nu-i susțin, dar ceea ce s-a întâmplat astăzi nu poate decât sa contribuie la căderea liberalilor"-

Când altcineva îi atrage atenţia că poate a vrut sa filmeze unde nu este voie, Iulia Gârbacea explică: !În sala mare de la RomExpo erau amenajate cabinele de vot in doua zone. Intr-una dintre ele erau toti jurnaliștii pt ca acolo votaseră cei doi candidați. Eu am mers in cealaltă zona, simetrică. Nu ne-a spus nimeni ca nu avem voie și cred ca organizatorii se puteau pune de acord intre ei încât sa anunțe presa de la bun început unde are acces".

ADVERTISING

Iată momentul filmat de Iulia Gârbacea:

Publicată de Iulia Garbacea pe Sâmbătă, 25 septembrie 2021

Într-o altă filmare realizată de HotNews.ro (la min. 12.20) se poate observa cum, la un moment dat, Robert Sighiartău intervine în conflict și îi face un semn bărbatului nervos să o lase în pace pe reprezentanta ProTV.

Citeşte mai multe despre congresul PNL, analizele şi reacţiile de după:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇