Klaus Iohannis, la Congresul PNL: Nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia!

Klaus Iohannis, la Congresul PNL: Nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia!

Klaus Iohannis a declarat, la congresul PNL de la Romexpo, că liberalii trebuie să rămână uniți. Și că premierul și ministriștii liberali trebuie susținuți. De asemenea, Iohannis a spus că România nu trebuie să aibă parte de guvernanți care sunt mai activi pe Facebook și care la primele tensiuni părăsesc conducerea (făcând trimitere la miniștrii USR PLUS, care au demisionat după ce Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion de la conducerea Ministerului Justiției).

„Nu ne-am întâlnit de mult în această formulă. Mă bucură să vă văd în număr atât de mare și vă salut pe toți, liberali din toată țara!

Me aflăm într-un punct de inflexiune nu doar pentru PNL, ci si pentru România. Nu a fost o campanie internă așa cum ne-am fi dorit.

ADVERTISING

PNL este un partid viu. Dar mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei și discuții aplicate pe moțiuni și proiecte.

Sub scuza dezbaterii democratice nu se pot ascunde atacuri la persoane cum sunt cele la care am asistat. Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată. Nu doar la PNL, ci la niciun partid. S-au spus lucruri grave. S-au folosit cuvinte dure care sapă credibilitatea unui partid puternic încercat și care a avut curajul să își asume guvernarea într-o perioadă dificilă, fiind oricum expus criticii.

E păcat ca acest curaj să fie pus în umbră de atacuri din interior.

Viitorul președinte PNL va avea o misiune foarte, foarte grea. Să demonstreze că PNL este în continuare cel mai important din România, nu doar pentru tradiție și istoria legată de România modernă și pentru că milioane de români iubesc fibra liberală.

ADVERTISING

Ci pentru că principiile sunt singurele pe care se poate clădi o țară dezvoltată.

Vremea confruntărilor electorale s-a încheiat. Am promis oamenilor în 2020, reforme îndelung așteptate. Astăzi, membrii PNL își aleg conducerea pe care o consideră potrivită.

EE0A5510
Foto: Alexandru Nistor

De mâine, ambele echipe trebuie să conștientizeze că menținerea unității PNL e esențială pe mai departe. E un test de maturitate pentru PNL. Sunt convins că are capacitatea de a-și înțelege rolul în societatea românească, într-un moment în care e nevoie de responsabilitate și solidaritate în fața unor crize multiple.

Alegerile interne nu sunt doar despre a înlocui un lider cu altul, ci despre eficiență și înnoire și reconectare cu oamenii.

ADVERTISING

PNL are obligația să își asculte alegătorii și să se raporteze la problemele reale.

Recent făceam un apel la responsabilitate către partidele din arcul guvernamental. Îl reiterez pentru că nu toți au manisfestat aceeași responsabilitate. Dacă vom continua așa, riscăm să pierdem încrederea electoratului.

Știu că vă doriți cu toții ca România să căștige și să fie condusă de un guvern în care forța motrice să fie PNL, este imperativ să depășim cât mai repede această criză.

Nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a susținut că partea liberală a Guvernului n-ar trebui să fie subiectul unor atacuri din interiorul partidului.

De asemenea, Iohannis a vorbit despre posibilitatea de a avea, în România, un deceniu de guvernare liberală.

„Românii vor investiții în sănătate și digitalizare (..) educație mai bună pentru copiii lor lor și să își îndeplinească visul european al unui trai prosper.

România se confruntă cu provocări acute. Pentru a le gestiona cât mai bine, este nevoie de un guvern eficient. Dar guvernarea presupune o muncă de echipă cu parteneri care se bazează pe respect. Iar PNL are obligația să continue să guverneze responsabil.

Guvernarea nu e un loc al gâlcevii nesfârșite, în care unii parteneri se comportă ca și cum ar fi într-o dezbatere pe rețelele de socializare, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis susține că la guvenare este nevoie de tenaticitate, perseverență și dialog real cu cetățenii. „Cine nu este pregătit pentru așa ceva nu poate guverna România”,

Eu am încredere că PNL va continua și va produce multe beneficii pentru România. Sunt încrezător că viitorul va fi unul bun pentru PNL. Și că guvernarea va fi bine gestionată de liberali (...)

Văd că sunteți energizați și așa e bine. Dar la final trebuie să fim o echipă”, a încheiat Klaus Iohannis.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇