PNL, sinucidere în direct. Ultimul partid istoric merge pe drumul PNȚ

PNL, sinucidere în direct. Ultimul partid istoric merge pe drumul PNȚ

Ultimul partid istoric tocmai s-a înjunghiat singur pe la spate. Liderii organizațiilor locale au ascuțit cuțitele bine și le-au înfipt atât de adânc în corpul ultimului partid istoric.

Au făcut asta în timp ce micii sfârâiau la tarabele de la Romexpo.

Nu a câștigat vreo echipă, ci doar o gașcă decuplată de România și au făcut asta probabil în așteptarea a 450 de miliarde de lei, bani pe care să îi dirijeze către sponsorii politici.

Fondurile de coeziune ale UE + PNRR + PNDL 3 = 450 miliarde de lei. Despe asta este vorba, nu despre convingeri sau doctrină. Este vorba despre bani, atât!

ADVERTISING

Acest congres al PNL a fost despre bani, putere, influență și cam atât. Liberalism nu mai avem în România. Acel „liberal” din Partidul Național Liberal ar trebui scris cu „l” de astăzi înainte. Nu este nimic liberal în ceea ce s-a întâmplat la Romexpo. Poate ar fi un moment bun ca PNL să ia exemplul USR PLUS, iar președintele să fie ales de toți membrii partidului, nu doar de cei aleși, pardon, numiți, pe sprânceană, astfel încât o gașcă cu fonduri de sute de miliarde în așteptare să câștige.

De fapt, despre asta au vorbit de la tribuna Romexpo, despre bani. În rest, discursuri demagogice.

ADVERTISING

PNL are un nou președinte. Înțelege acesta ce se întâmplă în România? De fapt, îi pasă?

Înțelege domnul de la Palatul Victoria că nivelul de trai al românilor nu este unul „wow”? Știe oare că aceștia se bucură „big time” atunci când reușesc să se descurce cu banii din salariu de la o lună la alta?

Știe că fiecare dintre românii ce muncește în această țară este un Superman?

Păi, nu cred că știe. Și probabil nu cunoaște detalii simple precum faptul că de când a preluat guvernarea nu a realizat nimic notabil. În afară de lupta pentru șefia PNL nu a contat nimic altceva. Și, mai grav, a creat o criză guvernamentală ce își poate găsi alinarea în brațele PSD.

ADVERTISING

Cu cine va guverna PNL?

Cu USR PLUS? Prin vocea lui Cristian Ghinea, foștii parteneri ai PNL tocmai au refuzat orice implicare a USR PLUS într-un guvern condus de Florin Cîțu. Iar Dacian Cioloș, posibil viitor președinte al USR PLUS, numai mesaje de dragoste nu a transmis în direcția lui Florin Cîțu.

UDMR? Posibil, însă nu fac majoritate, deci au nevoie de USR PLUS. Care, mă repet, tocmai au refuzat orice colaborare cu actualul șef al PNL.

Cu PSD? Și-ar mai trage un glonț în picior. O astfel de colaborare ar avea efecte devastatoare pentru PNL la următoarele alegeri. Da, ar putea cere susținerea parlamentară a PSD, dar cu ce riscuri la adresa scorului obținut la urne?

În opinia noului șef al PNL, PSD este răul suprem și „cel mai toxic partid din România”

Însă dacă nu cu PSD, atunci cu cine va guverna PNL? Care este soluția magică de a securiza 234 de voturi în Parlament? Răspunsul este că nu au nicio soluție. Începând cu gongul de final al congresului PNL vor trebui să ofere nu răspunsuri demagogice la probleme reale ale societății românești, ci soluții.

Ce va face Ludovic Orban?

Imediat după anunțarea rezultatului votului a anunțat că va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În loc de concluzie

Noapte bună, PNL, tocmai au apus 146 de ani de liberalism. Ultimul partid istoric dispare în aplauzele delegaților. Este Florin Cîțu un urmaș al Brătienilor? Decideți dumneavoastră.

Autor: Claudiu Vuță, project-e.ro

Citeşte şi: De ce au mai făcut liberalii Congres? Ce au reușit Orban și Cîțu, înainte de rezultat


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇