Ce spune Cristian Ghinea despre propunerea făcută de Florin Cîțu de a rămâne în guvern

Ce spune Cristian Ghinea despre propunerea făcută de Florin Cîțu de a rămâne în guvern

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, recunoaște că premierul Florin Cîțu i-a propus să rămână ministru, atunci când miniștrii USR PLUS s-au retras din Executiv și comentează zvonurile despre o posibilă refacere a coaliției cu Florin Cîțu prim ministru.

„Premierul Cîțu mi-a propus să rămân ministru și am refuzat, ceea ce confirmă și el”, spune Ghhinea, într-o postare pe Facebook.

Premierul Cîțu mi-a propus să rămân ministru și am refuzat, ceea ce confirmă și el.Toate zvonurile legate de presupuse…

Publicată de Cristian Ghinea pe Sâmbătă, 25 septembrie 2021

În ce privește însă zvonurile despre negocieri sau revenirea în guvern cu Florin Cîțu premier, fostul ministru spune că sunt fake news.

ADVERTISING

„Toate zvonurile legate de presupuse negocieri sau posibilitatea de a reveni în guvern fără o refacere a coaliției din care să facă parte USR PLUS sunt fake news. Am lucrat bine cu premierul și cu toți miniștrii din Guvern, nu e nici un secret. Obiectivul urmărit cu îndârjire a fost să avem un PNRR viabil, susținut de toată Coaliția. Am realizat acest obiectiv.

Nu este un secret, am mai spus-o: am lucrat efectiv la PNRR și am reușit să îl agreez cu Comisia Europeană chiar până în ultima clipă. Mai exact, până cu câteva ore înainte ca demisiile noastre, ale miniștrilor USR PLUS, să ajungă în Monitorul Oficial. Pentru că PNRR este un plan de țară care va schimba România pentru generații.

ADVERTISING

După ce vom fi construit autostrăzi și vom fi reîmpădurit România, vom putea spune că am fost acolo. Și USR PLUS a fost acolo.

Voi participa luni la întâlnirea cu președinta Comisiei Europene, la invitația premierului și dupa consultări cu cei doi copreședinți ai USR PLUS. Pentru că PNRR este al României”, spune Cristian Ghinea.

Reamintim că astăzi, Florin Cîțu, după ce și-a ținut discursul în fața delegaților PNL, în huiduieli și vizibil afectat, a acreditat ideea că a început deja negocieri cu USR PLUS pentru revenirea la guvernare și, ca o dovadă în acest sens, a spus că la întâlnirea de luni cu șefa Comisiei Europene va participa și fostul ministru Cristian Ghinea.

ADVERTISING

Reacția USR PLUS a venit rapid. Ionuţ Moşteanu a acuzat un fake news și a spus că este exclus ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare cu Cîțu premier. Poziție întărită ulterior de un comunicat al USR PLUS.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇