Un român e pe lista celor mai periculoși violatori căutați în 19 state din Europa

Un român e pe lista celor mai periculoși violatori căutați în 19 state din Europa

19 state din Europa au lansat o campanie pentru a-i prinde pe cei mai periculoși infractori căutați pentru infracțiuni de natură sexuală.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la această operațiune participa, pe lângă țara noastră, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Spania, Suedia și Marea Britanie.

ADVERTISING

”19 persoane urmărite, câte una din fiecare stat, suspectate de comiterea unor infracțiuni de natură sexuală sau condamnate pentru astfel de fapte, au fost alese să apară, timp de mai multe săptămâni, pe site-ul european al urmăriților most wanted.

Pe durata campaniei, agențiile de aplicare a legii din statele participante vor mediatiza imaginile persoanelor căutate în mediul on-line, inclusiv pe social-media, astfel încât site-ul www.eumostwanted.eu să devină cât mai cunoscut”, se arată în comunicatul IGPR.

ADVERTISING

Românul căutat are 56 de ani și e din Maramureș

În ce privește România, persoana dată în urmărire este un bărbat de 56 de ani pe nume Ioan Grad, originar din Vișeul de Sus, Maramureș.

Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

Are 1,90 metri înălțime, în jur de 130 de kilograme, este robust are ochi albaștri, păr șaten și chelie frontală, informează poliția.

ADVERTISING

Cum poți ajuta

Pentru prinderea acestor prădători sexuali este solicitat și ajutorul cetățenilor.

”Nu este timp de pierdut, ajutați-ne să prindem aceste persoane urmărite! Dacă recunoașteți vreuna dintre persoanele căutate sau aveți date despre ea și le furnizați poliției, veți contribui la o Europă mai sigură.

Informațiile pot fi transmise și în mod anonim, prin intermediul site-ului www.eumostwanted.eu, iar Europol le va pune la dispoziția autorităților din țările respective”, se mai arată în comunicatul citat.

De la lansarea, în anul 2016, a proiectului www.eumostwanted.eu, 91 de persoane urmărite de diferite state, care apăreau pe site, au fost arestate.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇