Anchetă în mai multe orfelinate din Brașov: O asociație acuză că există copii abuzați sexual și schingiuiți (Video)

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări, in rem, după ce pe Internet au apărut mai multe informații despre abuzurile la care sunt supuși copiii din orfelinatele din Brașov. Acuzatorii vorbesc despre abuzuri sexuale și violență.

Asociația pentru Siguranță Urbană şi Mediere (ASUM) Brașov a scris de mai multe ori despre orfelinatele din Brașov și a descris Direcția de Protecție a Copilului drept „un sistem depășit, dezinteresat, de cumetrii, unde de multe ori copiii sunt abuzați, chinuiți și tratați ca niște obiecte”.

ADVERTISING

„La nivelul conducerii se duce o luptă dură, pentru ciolan și putere. Interese și influență! Un buget în jurul căruia roiesc tot felul de „profesioniști” în asistență socială! În tot acest zbucium noi ne întrebăm-unde se situează copilul și interesul superior al acestuia???

Cine apără și protejează drepturile orfanilor, ale copiilor abandonați? Cine le oferă afecțiune? Cine îi pregătește pentru viața de adult?”, s-au întrebat cei de la ASUM.

Drama copiiilor din orfelinate!!!

Acuzațiile sunt deosebit de grave vorbindu-se despre agresiuni sexuale, bătăi, schingiuiri și înfometări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Se petrec adevărate drame în centrele de plasament. Multe din aceste abuzuri sunt ascunse, cenzurate și mușamalizate! Minciuna a devenit o virtute! Am prezentat câteva astfel de cazuri. Grave!

De la abuzuri sexuale, copii bătuți (unul chiar cu biciul), până la înfometarea unora dintre aceștia. Ce au făcut în tot acest timp cei care trebuiau să vegheze ca astfel de atrocități să nu se întâmple? Nimic! Și-au luat salariile (extrem de generoase) și stau pitiți în niște birouri încălzite”, au mai scris reprezentanții ASUM.

ADVERTISING

În urma unui articol semnat de ASUM, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări, in rem, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neglijența în serviciu și relele tratamente aplicate minorului. Cercetările se efectuează sub coordonarea unui procuror.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇