Un elicopter militar american a fost ciuruit de gloanțe trase de la sol, în Virginia

Un elicopter militar american a fost ciuruit de gloanțe trase de la sol, în Virginia

Un elicopter militar al Forţelor Aeriene din SUA a fost vizat de focuri de armă trase de la sol, în statul american Virginia, în apropiere de Washington D.C..

Un membru al echipajului a fost rănit, iar incidentul este acum anchetat de Biroul Federal de Investigaţii (FBI), informează agenţia Reuters.

Incidentul, produs luni, a fost anunţat miercuri după-amiază de Forţele Aeriene americane. Un elicopter de tip UH-1N Huey efectua o misiune de antrenament şi zbura la altitudinea de aproximativ 300 de metri, în zona suburbană Middleburg, Virginia.

ADVERTISING

Elicopterul a fost vizat de focuri de armă trase de la sol, fiind nevoit să aterizeze de urgenţă în zona Manassas.

Un membru al echipajului a suferit răni uşoare în urma atacului, iar elicopterul a fost avariat.

"Direcţia Specială pentru Anchete colaborează cu Biroul Federal de Investigaţii în acest caz", a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene din SUA.

Potrivit CNN, persoana rănită este unul dintre cei doi piloţi. Autorităţile încearcă să afle dacă este vorba de un atac ori cineva trăgea la întâmplare cu o armă de foc în aer în momentul trecerii elicopterului.

ADVERTISING

Elicoperul implicat în incident aparţine Escadrilei 1 de Elicoptere, care are aproximativ 120 de membri, 22 de aparate de zbor şi transportă oficiali de rang înalt. De asemenea, unitatea oferă servicii de transport medical.

Un elicopter românesc din forța de menținere a păcii din Mali s-a răsturnat în timpul unei misiuni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇