Un elicopter românesc din forța de menținere a păcii din Mali s-a răsturnat în timpul unei misiuni

Un elicopter românesc din forța de menținere a păcii din Mali s-a răsturnat în timpul unei misiuni

Un elicopter IAR-330 Puma L-RM din cadrul detașamentului Carpathian Pumas a fost avariat de o furtună luni, 10 august, în jurul orei 17:00, ora României. Aeronava se afla la sol, în baza Douentza din Mali. Niciun militar nu a fost rănit în urma acestui incident.

Militarii români executau, cu două elicoptere IAR-330 Puma L-RM, o misiune de recunoaștere și aterizaseră pentru realimentare pe Baza ONU din Douentza, înainte de a se întoarce în locația de bază din Gao, informează MApN.

Pe timpul staționării în Baza Douentza, s-a manifestat o furtună violentă, în urma căreia unul dintre cele două elicoptere a fost răsturnat.

https://goo.gl/maps/bRP3w3VWkfwWuMgP6

Comandantul detașamentului românesc dislocat în Mali a numit o comisie de cercetare a circumstanțelor producerii acestui incident.

Din luna octombrie 2019, România contribuie, pentru o perioadă de un an, la eforturile internaționale de menținere a păcii cu un detașament al Forțelor Aeriene format din 120 de militari și 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM participant la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).

ADVERTISING

Un avion ONU a ieșit de pe pistă, în Mali. Mai mulți pasageri au fost răniți


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇