Protestele minerilor din Valea Jiului: Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara a demisionat

Protestele minerilor din Valea Jiului: Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara a demisionat

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie în urma discuţiilor purate vineri cu ministrul Energiei Virgil Popescu.

Potrivit presei locale din judeţul Hunedoara, prin demisia sa, Cristian Rușu a lăsat un vid de conducere în cadrul producătorului hunedorean de energie, deoarece în lipsa lui nimeni nu poate semna actele necesare funcţionării societăţii.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Cristian Roşu i-ar fi transmis ministrului Energiei că el este „vinovat” de neplata salariilor şi a unor plăţi restante, dar şi de tot ceea ce se întâmplă la Complexul Energetic Hunedoara.

Minerii de la Lupeni au cerut demisia conducerii CEH. Atât a lui Cristian Roşu, numit administrator special după intrarea companiei în insolvenţă, cât şi a directorului general Samuel Dioane.

Protestatarii mai cer achitarea salariilor în două tranşe în zilele de 15 şi 30 ale lunii, achitarea tichetelor de masă restante de 10 luni şi a transportului la şi de la locul de muncă restant de 11 luni.

De asemenea, minerii solicită prezenţa ministrului Energiei în Valea Jiului, mai exact în subteranul Minei Lupeni.

Iată mai multe informații despre protestele minerilor din Valea Joului și efectele acțiunilor:

Citeşte și articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖