Minerii din Valea Jiului continuă protestele. Mii de apartamente din Deva și instituții publice au rămas fără căldură (Video)

Minerii din Valea Jiului continuă protestele. Mii de apartamente din Deva și instituții publice au rămas fără căldură (Video)

Aproximativ 4.500 de apartamente din Deva şi instituţii publice din oraş nu mai au căldură, după ce Termocentrala Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost oprită în cursul nopţii de joi spre vineri, din cauză că nu mai are cărbune.

Stocul a fost epuizat în urma protestelor minerilor din Valea Jiului.

"Complexul Energetic Hunedoara şi-a oprit atât producţia de cărbune, cât şi pe cea de energie. Termocentrala Mintia a fost oprită la ora 1 şi 10 minute. Guvernul trebuie să vină cu soluţii sau să plece acasă", a informat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, citat de Agerpres.

ADVERTISING

Liderul sindical a atras atenţia încă de joi că, pe fondul protestelor de la minele de huilă din Valea Jiului, termocentrala Mintia nu mai are stocuri de cărbune pentru a putea funcţiona.

Minerii protestează de miercuri

Circa 200 de mineri de la exploatările de cărbune din Livezeni și Lupeni s-au blocat de miercuri în subteran, fiind nemulţumiţi de faptul că salariile vor fi plătite cu întârziere.

Totodată, aproximativ o sută de angajaţi de la Termocentrala Mintia au protestat, joi dimineaţă, în curtea instituţiei, tot din cauza întârzierilor salariale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aseară, aproximativ 70 de mineri de la Vulcan au refuzat să intre în mină şi au pornit pe jos spre Lupeni, pentru a-i susţine pe cei care s-au blocat în subteran şi cer plata restanţelor salariale şi a altor drepturi, potrivit News.ro.

Minerii de la Vulcan se alătură ortacilor ce protestează în subteran la Lupeni.La aceasta ora ei se deplasează pe jos spre Lupeni.

Posted by HD365 TV on Thursday, February 18, 2021

Și locuitorii din Lupeni și-au arătat solidaritatea față de mineri. Câteva sute de persoane au luat parte joi seara la un marş de solidaritate spontan cu cei aproape o sută de mineri care protestează, de 48 de ore, în subteranul minei din localitate, informează Agerpres.

ADVERTISING

O delegaţie a minerilor va avea o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, în cursul zilei de vineri.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă acestea au fost întârziate din cauză că societatea a rămas fără jumătate din fondurile necesare pentru plata acestora.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇