Efectele protestelor minerilor din Valea Jiului: Aproape toate şcolile din Deva vor trece la cursuri online pentru că nu au căldură

Efectele protestelor minerilor din Valea Jiului: Aproape toate şcolile din Deva vor trece la cursuri online pentru că nu au căldură

Aproape toate şcolile din municipiul Deva vor trece, de luni, la varianta cursurilor online din cauză că nu mai pot asigura căldura în sălile de clasă, după ce Termocentrala Mintia s-a oprit vineri pentru că nu mai are cărbune.

Potrivit inspectorului şcolar general Ilie Pârvan, 11 unităţi de învăţământ, cu 4.254 de elevi şi preşcolari, vor trece de la varianta scenariului galben la cursuri online, în conformitate cu normativele în vigoare.

Cele 11 unităţi de învăţământ funcţionează în 37 de clădiri racordate la reţeaua de termoficare a oraşului.

ADVERTISING

Pe de altă parte, cursurile se vor derula după scenariul galben în şcolile care au montate deja centrale termice pe gaz.

"Dintre unităţile de învăţământ devene, beneficiază de sisteme de încălzire proprie doar Colegiul Naţional 'Decebal', Colegiul Naţional Pedagogic 'Regina Maria', una din structurile Grădiniţei cu program prelungit nr.7 Deva, Palatul Copiilor Deva şi internatul Liceului cu Program Sportiv 'Cetate' Deva'', a precizat inspectorul general şcolar al judeţului Hunedoara.

Termocentrala Mintia a fost oprită în noaptea de joi spre vineri pentru că nu a mai primit cărbune din Valea Jiului.

ADVERTISING

Măsura afectează direct furnizarea apei calde şi a căldurii către aproape 4.000 de locuinţe din Deva, dar şi mai multe instituţii publice din învăţământ şi administraţie.

Minerii protestează de miercuri

Circa 200 de mineri de la exploatările de cărbune din Livezeni și Lupeni s-au blocat de miercuri în subteran, fiind nemulţumiţi de faptul că salariile vor fi plătite cu întârziere.

Totodată, aproximativ o sută de angajaţi de la Termocentrala Mintia au protestat, joi dimineaţă, în curtea instituţiei, tot din cauza întârzierilor salariale.

ADVERTISING

Aseară, aproximativ 70 de mineri de la Vulcan au refuzat să intre în mină şi au pornit pe jos spre Lupeni, pentru a-i susţine pe cei care s-au blocat în subteran şi cer plata restanţelor salariale şi a altor drepturi.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă acestea au fost întârziate din cauză că societatea a rămas fără jumătate din fondurile necesare pentru plata acestora.

Potrivit televiziunulor de știri, premierul Florin Cîțu participă vineri după amiază la o ședință de urgență cu ministrul Energiei.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇