Persoanele trecute prin boală sunt exceptate de la carantina de noapte, la fel ca persoanele vaccinate

Persoanele trecute prin boală sunt exceptate de la carantina de noapte, la fel ca persoanele vaccinate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a corectat, prin hotărârea anunțată joi seară, o prevedere prin care persoanele vaccinare erau exceptate de la carantina de noapte, dar cele care au trecut prin boală nu, deși în ambele cazuri există imunitate la COVID-19.

Este vorba despre Art. 7 din Hotărârea nr. 76 din 30.09.2021, care spune:

Se propune exceptarea persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19 de la interdicția de circulație în afara locuinței/gospodăriei, aplicabilă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori”.

ADVERTISING

Problema a fost ridicată marți, în timpul unei conferințe de presă cu Valeriu Gheorghiță. Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat de atunci că măsura va fi revizuită, dacă este greșită. Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a afirmat pe loc că este vorba despre o eroare.

Nu au fost incluși la excepții și cei care au teste cu rezultat negativ și se află în perioada de valabilitate impusă de lege.

Vezi aici cele mai noi decizii ale CNSU.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇