Le-a căzut pe casă cocaină de 9 milioane de euro

Le-a căzut pe casă cocaină de 9 milioane de euro

Nişte italieni din Sardinia s-au speriat de o bubuitură puternică pe care au auzit-o pe acoperiş. Au chemat poliția, care a găsit o valiză neagră, plină cu droguri. Erau 8,5 kg de cocaină pură în valoare de peste 9 milioane de euro.

Valiza plină de cocaină trebuia să cadă dintr-un avion ușor în mâinile traficanților de droguri care așteptau la sol, în Baratili San Pietro, un oraș cu aproximativ 1.200 de locuitori din Sardinia, relatează The Guardian.

În schimb, a aterizat pe acoperișul unei case, zdrobind un panou solar.

ADVERTISING

„Plouă cu cocaină în Sardinia”, a relatat presa italiană despre incidentul din 28 martie, comparându-l cu tactica utilizată de traficanții de droguri din America de Sud.

După o anchetă de 4 luni, cu numele de cod Fly Down, Poliția l-a arestat pe pilotul avionului abia marți, 13 iulie.

Investigația a dezvăluit că avionul a decolat de pe un mic aeroport din Roma și a trecut peste provincia Nuoro din nord-estul Sardiniei, înainte de a se îndrepta spre vest, până la Baratili San Pietro din provincia Oristano, unde a dispărut de pe radar, timp de aproximativ 20 de minute.

ADVERTISING

Polițiștii au spus că aeronava a dispărut fix cu câteva minute înaintea căderii valizei, deoarece zbura la o altitudine foarte mică.

"Analiza GPS-ului localizat la bordul avionului a confirmat că în acele 20 de minute aeronava a efectuat mai multe ture în zona de deasupra locului unde a fost descoperită valiza" ", a precizat Poliția.

Același avion a fost, de asemenea, surprins pe camerele de supraveghere, deoarece a făcut escală pe aeroportul Olbia. Cu ajutorul declarațiilor personalului aeroportului, Poliția a reușit să îl identifice pe pilot, ca fiind Francesco Rizzo, de 28 de ani, din Roma.

ADVERTISING

Rizzo lucra ca pilot pentru o companie maghiară și zbura oameni înstăriți, când a fost arestat pe aeroportul din Cagliari Elmas, după aterizarea unui zbor din Germania.

Poliția este încă în căutarea traficanților care ar fi trebuit să prindă valiza.

Incidentul este o premieră pentru Sardinia, dar Poliția suspectează că droguri au fost aruncate din avion pe insulă şi înainte, dar autorităţile nu au ştiut.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇