Judecătorul Cristi Dănileț rămâne suspendat din magistratură

Judecătorul Cristi Dănileț rămâne suspendat din magistratură

Curtea de Apel Alba Iulia a respins luni cererea judecătorului Cristi Danileţ de suspendare a deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care a fost suspendat până la judecarea pe fond a hotărârii de excludere din magistratură.

Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul CA Alba Iulia luna trecută ca urmare a unei decizii de strămutare pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 13 decembrie 2021, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare.

ADVERTISING

Danileţ susţine că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate pe Tik Tok, care nu au legătură cu justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată.

În 14 decembrie 2021, CSM a adoptat o hotărâre privind suspendarea judecătorului până la finalizarea dosarului privind excluderea lui Danileţ.

Judecătorul a solicitat suspendarea, până la pronunţarea instanţei de fond, a executării acestei decizii din 14 decembrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇