Ambasada SUA ia poziție după excluderea judecătorului Danileț din magistratură

Ambasada SUA ia poziție după excluderea judecătorului Danileț din magistratură

Ambasada SUA transmite oficial că este „profund îngrijorată” de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură, din cauza unor postări pe conturile personale de pe rețelele de socializare.

„O justiție independentă care respectă statul de drept este esențială pentru orice democrație prosperă. După cum a spus recent Președintele Biden la #SummitforDemocracy, democrația nu se produce întâmplător. Trebuie să o reînnoim cu fiecare generație.

Statele Unite sunt mândre să lucreze în parteneriat cu România, în cadrul comunității globale pentru democrație, pe parcursul Anului de Acțiune al Summit-ului pentru Democrație.

ADVERTISING

Încurajăm noul guvern al României să continue reformele judiciare și anticorupție necesare. Cetățenii români merită un sistem de justiție independent, care să respecte statul de drept și valorile democratice. Trebuie să continuăm să susținem valorile care ne unesc”, este mesajul Ambasadei SUA la București.

Reacția vine după ce judecătorul din cadrul Tribunalului Cluj, Cristi Danileț, a fost exclus din magistratură, abaterea reținută fiind „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției”, după ce a postat, pe TikTok două filmulețe. Magistratul spune că imaginile nu au legătură cu profesia și este viața lui privată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇