Cărtărescu și Șora critică excluderea lui Cristi Danileţ din magistratură: Una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani. Călușul în gură și cizma pe grumaz

Cărtărescu și Șora critică excluderea lui Cristi Danileţ din magistratură: Una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani. Călușul în gură și cizma pe grumaz

Scriitorul Mircea Cărtărescu și filosoful Mihai Șora critică decizia CSM de a-l exclude pe judecătorul Cristi Dănileț din magistratură.

Cărtărescu spune că este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani și subliniază că Danileţ simboliza, pentru foarte mulți dintre noi, justiţia cinstită, inteligentă, nesubordonată politic.

”Excluderea lui Cristi Danileţ din magistratură este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani. Pentru foarte mulţi dintre noi, justiţia cinstită, inteligentă, nesubordonată politic era simbolizată de neobositul judecător, foarte implicat în explicarea publică a mecanismelor juridice. Sunt cu totul alături de el şi sper ca tocmai justiţia, care l-a lovit acum pe nedrept, să-l şi reabiliteze”, a scris Cărtărescu pe Facebook.

Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani. Pentru foarte...

Publicată de Mircea Cartarescu pe Luni, 13 decembrie 2021

La rândul său, Mihai Șora consideră excluderea lui Dănileț încă un semn că România a fost confiscată, iar tentaculele mafiei s-au instalat în Justiție.

ADVERTISING

”Călușul în gură și cizma pe grumaz: excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileț este încă un semn că România a fost confiscată, iar tentaculele mafiei s-au instalat în Justiție și-i elimină acum pe cei ce li se opun ori le scot la iveală. Ar fi o naivitate să credem că abuzul acesta privește doar un caz particular și că se vor opri aici.

Vin vremuri grele pentru magistrații cinstiți, pentru oamenii ce nu pot fi cumpărați de Felix și camarila lui, de clica securiștilor penali care nenorocesc această țară”, a scris Mihai Șora pe Facebook.

Călușul în gură și cizma pe grumaz: excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileț este încă un semn că...

Publicată de Mihai ȘORA pe Luni, 13 decembrie 2021

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru ”manifestări pe reţelele de socializare”.

ADVERTISING

Hotărârea Consiliul Superior al Magistraturii nu este definitivă.

Judecătorul spune că sancţiunea i-a fost aplicată pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok, în care taie gardul viu de acasă și curăță o piscină.

”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.

ADVERTISING

Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară”, a scris Cristi Dănileț, pe Facebook.

El a precizat că va face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇