Judecătorul Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură pentru postările de pe TikTok

Judecătorul Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură pentru postările de pe TikTok

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ pentru ”manifestări pe reţelele de socializare”.

”Cu majoritate, admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, pentru manifestările pârâtului pe reţelele de socializare. Cu majoritate, aplică sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură”, se arată în decizia CSM.

Hotărârea Consiliul Superior al Magistraturii nu este definitivă.

ADVERTISING

Judecătorul spune că sancţiunea i-a fost aplicată pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok, în care taie gardul viu de acasă și curăță o piscină.

”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.

ADVERTISING

Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară”, a scris Cristi Danileț pe Facebook.

El a precizat că va face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, a subliniat judecătorul.

Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok:...

Publicată de Cristi Danileţ pe Luni, 13 decembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇