Danileț rămâne automat fără salariu, până se judecă excluderea sa din magistratură. Procesul poate dura ani

Danileț rămâne automat fără salariu, până se judecă excluderea sa din magistratură. Procesul poate dura ani

Judecătorul Cristi Danileț este suspendat fără plată până când va fi pronunțată o decizie definitivă în procesul în care contestă excluderea sa din magistratură.

Judecătoarea Iulia Craiu, purtător de cuvânt al CSM, a explicat, pentru G4Media, că statutul procurorilor și judecătorilor prevede ca magistrații în cazul cărora CSM a luat decizie de excludere sunt suspendați automat din funcție.

Astfel, Danileț nu își poate exercita meseria și nici nu va primi salariu în această perioadă, ce poate dura destul de mult.

ADVERTISING

Publicația citată amintește de cazul judecătoarei Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare. Ea a fost exclusă în 2018 din magistratură de CSM, a contestat decizia, iar procesul încă nu s-a încheiat.

Ea a contestat însă această suspendare automată la CEDO și a câștigat, decizia în cazul său fiind folosită și de alți magistrați în aceeași situație. Astfel, și Danileț are posibilitatea să atace, într-un al doilea proces, decizia de suspendare automată.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ pentru ”manifestări pe reţelele de socializare”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Judecătorul susține că sancţiunea i-a fost aplicată pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok, în care taie gardul viu de acasă și curăță o piscină.

El a precizat că va face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, susținea luni Danileț.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇