Japonia se înarmează cu rachete care pot lovi Coreea de Nord

Japonia se înarmează cu rachete care pot lovi Coreea de Nord

Japonia intenţionează să dezvolte sisteme de rachete capabile să atingă teritoriul Coreei de Nord, în cadrul unui plan de suplimentare a capabilităţilor militare care ar oferi Guvernului de la Tokyo posibilitatea de lansare a unui atac preventiv.

Parlamentarii coaliţiei guvernamentale au aprobat miercuri propunerea privind sistemul balistic, iar ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, a declarat că armata vrea consolidarea capabilităţilor militare pentru contracararea inamicilor, conform publicaţiei The Wall Street Journal.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Japonia este îngrijorată de rachetele dezvoltate de Coreea de Nord.

Fostul premier nipon Shinzo Abe a avut ca prioritate dezvoltarea unor sisteme antibalistice.

Rachetele vor fi și pentru atac, nu doar pentru apărare

Noul Guvern de la Tokyo, condus de premierul Yoshihide Suga, va instala sisteme antibalistice de tip Aegis la bordul unor nave militare.

În plus, Ministerul japonez al Apărării vrea să achiziţioneze rachete de tip „12”, dezvoltate de filiala militară a companiei Mitsubishi.

Itsunori Onodera, fost ministru al Apărării şi preşedintele Comisiei pentru Apărare a Partidului Liberal-Democrat, aflat la putere la Tokyo, afirmă că aceste rachete vor avea şi scop ofensiv, putând fi utilizate pentru eventuale atacuri preventive.

Citește și:

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖