Bavaria face presiuni pe guvernul german să introducă testarea obligatorie de coronavirus pentru persoanele întoarse din vacanţă

Bavaria face presiuni pe guvernul german să introducă testarea obligatorie de coronavirus pentru persoanele întoarse din vacanţă

Landul Bavaria a cerut luni guvernului federal din Germania să clarifice cum se va putea introduce cât mai rapid obligativitatea testării pentru coronavirus în aeroporturi.

Măsura este dorită pentru a garanta că întoarcerea persoanelor plecate în vacanţă nu va duce la înmulţirea cazurilor din cea mai mare economie a Europei, relatează Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Premierul landului Bavaria, Markus Soeder, a declarat că există tot mai multe îngrijorări că persoanele care se întorc din vacanţă ar putea duce la multe „situaţii de tip Ischgl”, făcând referire la staţiunea de schi din Austria care a fost sursa unora dintre primele cazuri de coronavirus din Germania.

„Avem nevoie de teste în aeroporturi şi avem nevoie de ele cât mai repede posibil”, a spus el într-o conferinţă de presă.

„Pregătim totul pentru ca, atunci când guvernul federal ne va oferi baza legală, să putem apăsa imediat butonul de start”, a adăugat el.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat sâmbătă că Guvernul verifică dacă este posibil legal să obligi pe cineva să facă un test, fără a încălca drepturile de bază ale cetăţenilor.

Germania a înregistrat peste 205.000 de cazuri de coronavirus şi peste 9.000 de decese.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖