150 de români bolnavi de Covid la o fermă din Germania. Precizările MAE

150 de români bolnavi de Covid la o fermă din Germania. Precizările MAE

Aproximativ 480 de angajaţi ai unei ferme agricole germane au fost plasaţi în carantină, după ce 174 de muncitori sezonieri, dintre care 150 din România, au fost testaţi pozitiv cu Covid-19.

În total, 174 de muncitori sezonieri – originari din Ungaria, România, Bulgaria şi Ucraina – au fost testaţi pozitiv cu Covid-19, începând de vineri, în această fermă din Bavaria (vest), unde culeg castraveţi, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, administratorul districtului Dingolfing-Landau, Werner Bumeder, relatează AFP.

Toţi muncitorii sezonieri şi oficialii din exploataţie au fost plasaţi în carantină la faţa locului şi separaţi în funcţie de faptul sunt pozitivi sau negativi la Covid-19, a anunţat acesta, precizând că niciun angajat nu a fost spitalizat.

ADVERTISING

Un angajat spitalizat

Însă un angajat ar fi fost spitalizat, a anunţat postul bavarez de radio BR24 pe Twitter.

Ministrul Sănătăţii din Bavaria Melanie Huml a dat asigurări că autorităţile iau ”foarte în serios” situaţia şi că preconizează să organizeze campanii de testare în alte ferme din regiune.

Locuitorii din comuna Manning - unde a fost detectat acest nou focar activ - se vor putea testa gratuit, a anunţat ea, insistând asupra faptului că acesta este un lucru important, mai ales pentru ceicare plănuiesc să plece în vacanţă.

ADVERTISING

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat încă de duminică faptul că, la o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau, la care majoritatea celor 480 de angajaţi sunt români, au fost făcute testări pentru COVID-19, fiind instituită şi carantina, însă rezultatul testărilor nu a fost comunicat încă Oficiului consular şi nici nu există cereri de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român în legătură cu această situaţie.

MAE confirmă: Din 174 de muncitori bolnavi, 150 sunt români

Într-un comunicat remis luni SpotMedia.ro, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile comunicate de către autoritățile germane, 174 de lucrători din cadrul fermei au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, alți 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestați în cursul zilei de astăzi, întrucât testele inițiale nu au fost concludente.

ADVERTISING

De asemenea, potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetățeni români, date exacte urmând a fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate.

Toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical în cursul acestei dimineți, starea lor de sănătate fiind bună.

De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente și bunuri de strictă necesitate.

MAE precizează că reprezentanții fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetățenilor români, însă, până la acest moment, la nivelul Oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu această situație.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089 553307 și 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: 0049 1602087789.

Citește și:

Fermă din Germania unde lucrează sute de români, în carantină

Coronavirus în diaspora: Încă 38 de români infectați în Germania. Un conațional a murit în Congo

Virusul s-a transmis și la o distanță de opt metri la abatorul Tönnies din Germania (studiu)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇