Coronavirus în diaspora: Încă 38 de români infectați în Germania. Un conațional a murit în Congo

Coronavirus în diaspora: Încă 38 de români infectați în Germania. Un conațional a murit în Congo

Sâmbătă, sunt cu 39 mai mulți români din străinătate infectați cu coronavirus comparativ cu ziua precedentă, arată datele oficiale de la Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, astăzi autoritățile anunță că 5.329 de cetățeni români din afara țării au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19, în timp ce vineri erau înregistrați  5.290 de cetățeni în această situație.

În Italia, Spania, Franța și Marea Britanie nu a mai fost înregistrat niciun nou caz. În schimb, în Germania numărul românilor infectați cu COVID-19 a crescut la 2.401, de la 2.363 câți erau vineri.

ADVERTISING

În plus, de ieri până astăzi, a mai fost înregistrat încă un deces al unui român aflat în Republica Congo. Astfel, datele oficiale arată că de la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, au decedat 123 de cetățeni români aflați în  străinătate, după cum urmează: 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia și unul în Republica Congo.

Numărul românilor din străinătate confirmați cu noul coronavirus și ulterior vindecați a rămas la fel: 165. Dintre aceștia: 135 s-au vindecat  în Germania, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

ADVERTISING

Sâmbătă, România a înregistrat un nou record de îmbolnăviri cu coronavirus:  1.284 de cazuri confirmate. În total, 43.678 de persoane au fost confirmate până acum cu coronavirus în țara noastră.

Citiți și: Bilanțul crește în fiecare zi: 1.284 de cazuri noi de coronavirus, un nou record în 24 de ore


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇