Germania trage un semnal de alarmă în legătură cu al doilea val al pandemiei de COVID-19. Și are mai puține cazuri zilnice decât România

Germania trage un semnal de alarmă în legătură cu al doilea val al pandemiei de COVID-19. Și are mai puține cazuri zilnice decât România

Un oficial german a avertizat că al doilea val al pandemiei de coronavirus loveşte deja ţara, în condiţiile în care numărul infectărilor zilnice creşte, iar institutul guvernamental pentru boli infecţioase se declară foarte îngrijorat.

„Al doilea val de coronavirus este deja aici. Se întâmplă în fiecare zi. Avem zilnic noi cazuri de infectare care ar putea deveni un număr foarte mare”, a declarat Michael Kretschmer, premierul landului estic Saxonia, pentru ediţia de sâmbătă a ziarului Rheinische Post.

Comentariile lui Kretschmer intervin la o zi după ce Institutul guvernamental Robert Koch (RKI) a remarcat o creştere semnificativă a noilor infecţii zilnice, de la circa 500 până la peste 800 la un moment dat săptămâna trecută.

„Această evoluţie este foarte îngrijorătoare şi va continua să fie monitorizată foarte îndeaproape de RKI”, a spus o purtătoare de cuvânt pentru dpa vineri seara. „Trebuie evitată o nouă agravare a situaţiei”.

Germania stă mai bine decât România

Autorităţile medicale din Germania au raportat 781 de noi infecţii în 24 de ore până vineri la miezul nopţii (22:00 GMT), conform institutului. În ziua precedentă numărul era de 815. În acelaşi interval s-au înregistrat şi şapte decese.

Aceasta înseamnă că cel puţin 204.964 de persoane din Germania au fost infectate cu coronavirusul de la începutul epidemiei, a raportat RKI sâmbătă dimineaţă, în timp ce 9.118 persoane infectate cu virusul au murit până în prezent. De asemenea, se estimează că până sâmbătă dimineaţa 189.800 de persoane s-au recuperat după îmbolnăvire.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Deşi cazuri noi se înregistrează în toată ţara, RKI a spus vineri că mai mult de 60% provin din landurile Renania de Nord-Westfalia (vest) şi Baden-Wuerttemberg (sud-vest).

Situația zilnică din Germania este mult mai bună decât în România, unde zi după zi bilanțul stabilește un nou record. Sâmbătă au fost anunțate 1.284 de cazuri confirmate și 15 decese, în timp ce la Terapie Intensivă a fost depășit un nou record, cu 315 pacienți.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖