Tudor Chirilă, despre România Educată: E doar un proiect de PR al președintelui Klaus Iohannis

Tudor Chirilă, despre România Educată: E doar un proiect de PR al președintelui Klaus Iohannis

Tudor Chirilă critică proiectul România Educată, realizat de Administrația Prezidențială, publicat miercuri și trimis la Guvern, pentru implementare în perioada următoare.

Într-un comentariu la o postare a vicepremierului Dan Barna, artistul spune că România Educată e doar un proiect de PR al președintelui Klaus Iohannis.

Co-președintele USR PLUS, Dan Barna, a scris miercuri seara pe Facebook că proiectul România Educată vine pe fondul unei așteptări uriașe privind reforma sistemului public de învățământ.

ADVERTISING

Totodată, el precizează că această inițiativă nu ajută pe nimeni dacă rămâne doar la stadiul de intenție.

Astfel, Dan Barna afirmă că a cerut astăzi, în ședința de guvern, să primim un raport de progres al proiectului la fiecare două săptămâni.

”Proiectul România Educată vine pe fondul unei așteptări uriașe privind reforma sistemului public de învățământ. Vorbim de 30 de ani despre aceste reforme însă, în mod real, s-au făcut foarte puțini pași înainte.

Am cerut astăzi, în ședința de guvern, să primim un raport de progres al proiectului la fiecare două săptămâni.

ADVERTISING

Nu ajută pe nimeni dacă această inițiativă, realizată după multe consultări cu zonele de societate interesate de bunul mers al educației, rămâne doar la stadiul de intenție”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Proiectul România Educată vine pe fondul unei așteptări uriașe privind reforma sistemului public de învățământ. ...

Publicată de Dan Barna pe Miercuri, 14 iulie 2021

Tudor Chirilă: Un proiect de PR al lui Iohannis

Tudor Chirilă a comentat la postarea lui Dan Barna, afirmând că România Educată e doar un proiect de PR al președintelui Klaus Iohannis.

El îi transmite vicepremierului că degeaba cere rapoarte în legătură cu un proiect care este mort din fașă, lipsit de coerență, lipsit de măsurile cu adevărat reformatoare, cele sistemice.

ADVERTISING

”Degeaba cereți rapoarte în legătură cu un proiect care este mort din fașă, lipsit de coerență, lipsit de măsurile cu adevărat reformatoare, cele sistemice. România Educată e doar un proiect de PR al președintelui Klaus Iohannis. Implicarea USR PLUS ar trebui să însemne validarea proiectului prin consultarea experților în educație”, comentează Tudor Chirilă.

Artistul mai spune că deși Klaus Iohannis a afirmat că România Educată trebuie să fie un proiect transpartinic, depolitizarea edcuației întârzie să se întâmple.

”Aveți numit un secretar de stat în Ministerul Educației. Oare i-ați cerut părerea? Președintele spunea că România Educată trebuie să fie un proiect transpartinic, dar depolitizarea edcuației întârzie să se întâmple.

Noi așteptăm o reformă reală și ea nu se poate întâmpla decât dacă managementul reformei încape pe mâna unor tehnocrați agreați de toate partidele politice. Altminteri o să primiți rapoarte despre un cal mort”, mai comentează Chirilă.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇