Rectorul SNSPA îl acuză pe ministrul Educației: Crearea unei așteptări privind redeschiderea școlilor este imorală

Rectorul SNSPA îl acuză pe ministrul Educației: Crearea unei așteptări privind redeschiderea școlilor este imorală

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a transmis, joi, un apel ministrului Educației, în care îi cere să trateze cu responsabilitate subiectul redeschiderii școlilor.

Acesta solicită să nu fie create așteptări în rândul părinților și elevilor, așteptări neîntemeiate, care nu sunt susținute de situația epidemiologică actuală din România, în opinia sa.

ADVERTISING

“Declarațiile și opiniile exprimate în ultimele zile în spațiul public referitoare la redeschiderea școlilor trebuie să fie purtate corect, realist și cu responsabilitate, având la bază date concrete privind evoluția pandemiei de CPVID-19.

Alimentarea unei astfel de ipoteze în lipsa unor date și informații certe, venite din partea specialiștilor, poate crea așteptări nerealiste, cu impact negativ asupra elevilor, profesorilor și părinților.

Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății au o responsabilitate imensă în gestionarea acestui subiect, nu doar din punct de vedere instituțional, dar și din perspectiva comunicării publice. De asemenea, este important să existe 'o singură voce guvernamentală'. Crearea unei așteptări privind redeschiderea școlilor (poziția Ministerului Educației) care, la acest moment, nu este susținută de tabloul epidemiologic (poziția Ministerului Sănătății) este nu doar lipsită de profesionalism și responsabilitate, ci și imorală", a transmis Pricopie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta a precizat că, în comunicarea publică pe acest subiect sensibil al redeschiderii școlilor, se impune mai multă prudență și mai multă onestitate, în primul rând, din partea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇