Peste jumătate dintre profesorii din școli și licee nu vor să se vaccineze antiCovid. Deschiderea şcolilor depinde de asta, spune ministrul Educației

Peste jumătate dintre profesorii din școli și licee nu vor să se vaccineze antiCovid. Deschiderea şcolilor depinde de asta, spune ministrul Educației

Aproape 50% dintre profesorii din învățământul preuniversitar au anunțat până acum că vor să se vaccineze, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, răspunsul final din partea acestora este așteptat vineri după-amiază.

”În primul rând, mă bucur că s-a înțeles că vaccinarea personalului din învățământ trebuie să fie prioritară. În momentul de față este prioritară. Am lansat o întrebare cu privire la disponibilitatea de vaccinare, așteptăm răspunsul final în data de 15 ianuarie, după-amiază.

ADVERTISING

Aproape 50% din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinare. Și deja sistemul universitar a ajuns la 60%, excluzând cadrele didactice care sunt și medici și care s-au vaccinat deja", a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena3.

Potrivit ministrului, redeschiderea școlilor la data de 8 februarie depinde și de vaccinarea personalului din învățământ.

ADVERTISING

"Această deschidere se va face sub rezerva analizei evoluției situației epidemiologice, principalul parametru, și bineînțeles să avem și campania de vaccinare.

Un lucru foarte important, pe care doresc să-l spun: predarea online generează pierderi oriunde, în orice sistem de educație. Sunt inevitabile, pentru că sunt pierderi structurale. Sigur, la acestea se adaugă și pierderi circumstanțiale: lipsă de echipamente, lipsă de internet, lipsă de pregătire. (…)

ADVERTISING

Pentru a putea fi recuperate pierderile generate de procesul de predare online, evident, trebuie să fii la școală. Nu poți să recuperezi ceva pierdut în online, tot în online. Ca să fii la școală trebuie să ai școlile deschise. De aceea, am spus că niciun scenariu nu va fi exclus", a spus Sorin Cîmpeanu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇