Ședință la Cotroceni pentru redeschiderea școlilor. Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că nu exclude niciun scenariu

Ședință la Cotroceni pentru redeschiderea școlilor. Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că nu exclude niciun scenariu

Președintele Klaus Iohannis a convocat, joi, la Palatul Cotroceni, mai mulți oficiali din domeniile Educație și Sănătate, pentru a discuta despre redeschiderea școlilor în data de 8 februarie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis, în ședința din 8 ianuarie, prelungirea cursurilor școlare online până pe 7 februarie. Acum, autoritățile încearcă să vadă dacă revenirea elevilor în școli este fezabilă pentru data de 8 februarie.

De menționat este că în data de 8 februarie începe și semestrul al II-lea, care se încheie în data de 18 iunie 2021.

Niciun scenariu exclus

Înainte de întrevederea de la Palatul Cotroceni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că nu exclude niciun scenariu pentru revenirea fizică a elevilor în sălile de curs.

ADVERTISING

”Decizia extrem de importantă a deschiderii școlilor în semestrul 2 după un anumit scenariu, am spus că nu excludem niciunul dintre scenarii. Nici deschiderea prioritară în zonele cu o rată de infectare mai scăzută, nici deschiderea prioritară în școli primare și grădinițe, nici prioritatea acordată elevilor de clasa a 8-a și a 12-a, nici un alt scenariu sau combinație între acestea. Deci este o decizie responsabilă.

Aceste lucruri se vor discuta astăzi împreună și vom vedea care sunt concluziile. Noi, e clar, vom veni cu realitățile din Educație la această discuție”, a declarat ministrul Sănătății, într-o intervenție telefonică la Digi24.

ADVERTISING

Peste jumătate dintre profesorii din școli și licee nu vor să se vaccineze antiCovid. Deschiderea şcolilor depinde de asta, spune ministrul Educației

Cât de pregătit e Ministerul Educației

Întrebat dacă sunt suficiente date în acest moment, astfel încât să poată fi luată o decizie privind deschiderea școlilor, ministrul a replicat:

Din punctul de vedere al ministrului Educației, lucrurile sunt foarte clare: Ne dorim deschiderea școlilor. Ne dorim deschiderea școlilor nu numai pentru intrarea în normalitate, ci și pentru a recupera din pierderile provocate de predarea online. Nu poți să recuperezi pierderile generate de online tot în online. Aici e nevoie de școli deschise.

Sorin Cîmpeanu
ADVERTISING

Ministrul a mai explicat că nu vrea să depășească ”limitele de competență ale Educației”, în condițiile în care la discuții participă și ”colegii din Sănătate”, ei fiind mai în măsură pe marginea acestui subiect.

Totuși, chestionat dacă ministerul pe care îl conduce este gata să înceapă în 8 februarie școala, Cîmpeanu a răspuns afirmativ.

Din punctul de vedere al sistemului de Educație, cu siguranță, da! Vom folosi toată această perioadă pentru a vedea, verifica în ce măsură sunt pregătite școlile din România, din toate perspectivele, pentru că, să nu uităm, chiar dacă se va reuși ceea ce ne dorim cu toții, vor trebui respectate măsurile de distanțare fizică și protecția asigurată elevilor și cadrelor didactice.

Sorin Cîmpeanu

Ședință la Cotroceni

Ședința convocată de șeful statului are loc la ora 16:00. Între alții, sunt chemați la Palatul Cotroceni Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 14 ianuarie a.c., ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol”, este anunțul făcut joi de Administrația Prezidențială.

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇