Noul ministru al Educației spune că grădinițele şi şcolile ar putea să se deschidă pe 8 februarie

Noul ministru al Educației spune că grădinițele şi şcolile ar putea să se deschidă pe 8 februarie

Revenirea elevilor în bănci este o urgență de grad zero, susține Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, însă decizia finală va fi luată de Ministerul Sănătății, în funcție de situația epidemiologică de după sărbători și de deciziile luate și de alte state.

Oficialul a vorbit pentru ProTV despre un scenariu pe baza căruia autoritățile discută în acest moment, în care grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide la începutul semestrului al doilea, adică luni, pe 8 februarie.

ADVERTISING

Ministrul mai spune că este necesar să revină în bănci și elevii de clasa a-8-a și a-12-a care se pregătesc de examene, dar și cei din mediul rural care nu au acces la cursuri online.

”Se apropie finalul semestrului 1. Există pericolul neîncheierii mediilor pentru un număr mare de elevi. Am cerut o situaţie în acest sens cu termen pe 11 ianuarie care să fie o radiografie reală completă a elevilor pe fiecare judeţ”, spune Sorin Cîmpeanu.

Elevii sunt în acest moment în vacanţă până pe 11 ianuarie când vor relua cursurile, cel mai probabil online, urmând ca pe 30 ianuarie să intre din nou în vacanţă intersemestrială timp de o săptămână, până pe 8 februarie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇