Ministrul Educației: Cu toții ne dorim redeschiderea școlilor. Vom face o analiză cu Ministerul Sănătății

Ministrul Educației: Cu toții ne dorim redeschiderea școlilor. Vom face o analiză cu Ministerul Sănătății

Noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, după ce a preluat mandatul de ministru, că în ceea ce priveşte redeschiderea şcolilor va fi făcută o analiză responsabilă, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu epidemiologi.

El a mai precizat că prioritizarea va trebui să fie grădiniţa şi ciclul primar, apoi ciclul gimnazial, liceul şi mediul universitar.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Ministerul Educaţiei trebuie să fie în prima linie a responsabilităţii, alături de Ministerul Sănătăţii. Sistemul Educaţiei este cel mai mare sistem public, în orice ţară.

Va trebui să ne concentrăm pe probleme de ordin urgent cum ar fi deschiderea şcolilor pe care ne-o dorim a se face cât mai repede va permite perspectiva epidemiologică. Au fost evoluţii specifice care  vizează în special copiii. Este prioritate zero analiza acestor evoluţii şi luarea celei mai bune decizii, în sensul în care  ne dorim cu toţii, profesori, elevi, părinţi, Minister al Educaţiei, reîntoarcerea cât mai grabnică la şcoală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.  

Ministrul Educaţiei a vorbit şi despre o prioritizare privind deschiderea unităţilor de învăţământ.  

”Prioritizarea aceasta  va trebui să fie, în primul rând grădiniţă şi învăţământ primar, apoi învăţământ gimnazial, apoi învăţământ liceal şi învăţământ universitar cu cele trei, licenţă, master şi doctorat”, a declarat Cîmpeanu.  

Întrebat despre data la care vor fi deschise şcolile şi despre datele avansate în spaţiul public, în această privinţă, ministrul a explicat că înainte de a decide exact data redeschiderii şcolilor va trebui făcută o analiză.  

”Acele date sunt dintr-o structură a anului şcolar aprobată în anul acesta, înainte de a izbucni criza sanitară. Această întrebare îşi găseşte răspunsul printr-o analiză responsabilă împreună cu Ministerul Sănătăţii şi specialişti în epidemiologie. Urmează să avem o discuţie serioasă în acest sens cu ministrul Sănătăţii care încă nu şi-a preluat mandatul”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

Miniștri Cabinetului Cîțu își preiau portofoliile – LIVE UPDATE


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖