Coreea de Sud închide școlile din Seul. Se confruntă cu un nou val de infectări provocat de reuniunile de familie și prieteni

Coreea de Sud închide școlile din Seul. Se confruntă cu un nou val de infectări provocat de reuniunile de familie și prieteni

Guvernul sud-coreean a decis închiderea şcolilor începând de marţi în capitala Seul şi în zonele din jur, pe fondul celei mai mari creşteri a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de la debutul epidemiei, ce depăşeşte vârful anterior din februarie.

Şcolile din regiunea capitalei vor trece la învăţământul online până la sfârşitul lunii, conform celei mai recente măsuri de înăsprire a regulilor de distanţare socială, care nu au reuşit deocamdată să inverseze tendinţa, transmite Reuters.

Ultimul pas înainte de lockdown

Închiderea şcolilor este un pas spre impunerea regulilor de distanţare socială de faza a 3-a, o măsură care ar închide practic a patra economie asiatică.

Pe fondul presiunii în creştere ca guvernul să înăsprească restricţiile, prim-ministrul Chung Sye-kyun a declarat că o astfel de decizie ar necesita o analiză atentă.

ADVERTISING

”Guvernul nu va ezita să ia această decizie de a se trece la faza a 3-a dacă va fi considerată necesară, pentru că trebuie ţinut cont de opiniile miniştrilor implicaţi, ale administraţiilor locale şi experţilor”, a afirmat el la o întrunire cu responsabili din sănătate.

Achetele epidemiologice, desfășurate cu ajutorul militarilor și polițiștilor

Agenţia sud-coreeană de prevenire şi control al bolilor (KDCA) a raportat luni 718 cazuri noi de infectare cu coronavirus (din care 682 cu transmitere locală), faţă de 1.030 în ziua precedentă.

Cele mai multe cazuri noi sunt la Seul, în oraşul-port din apropiere Incheon şi în provincia Gyeonggi, cu peste 25 milioane de locuitori.

Numărul total al infectărilor a ajuns la 43.484, din care 587 de decese.

Guvernul a declanşat un amplu efort de depistare a contacţilor, cu ajutorul a sute de militari, poliţişti şi oficiali.

Potrivit autorităţilor sanitare, recentul val de infectări a fost provocat mai ales de reuniunile de familie şi între prieteni, ceea ce limitează eficienţa regulilor de distanţare socială.

În faza a 3-a de lockdown, numai lucrătorii esenţial vor putea merge la muncă, iar adunările vor fi limitate la mai puţin de 10 persoane.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇