În lupta cu pandemia, în Coreea de Sud au fost creați „Detectivii Covid”

În lupta cu pandemia, în Coreea de Sud au fost creați „Detectivii Covid”

În avangarda luptei Coreei de Sud cu pandemia de coronavirus se află o echipă guvernamentală de „detectivi Covid”, al cărei rol este acela de a depista cât mai rapid contacţii direcţi ai persoanelor infectate . „Detectivii” au autoritatea de a izola şi testa pe oricine este suspectat ca a intrat în contact cu virusul, aflăm dintr-un reportaj al echipei BBC din Coreea.

Cea mai mare provocare este aceea de a le câștiga oamenilor încrederea şi de a-i face să coopereze.

Echipa nu se bazează însă doar pe informaţiile oferite de oameni, ci analizează o serie de date de mobilitate, precum datele furnizate de camerele de supraveghere instalate în oraşe şi de serviciile de localizare a telefoanelor mobile şi tranzacţiile cu cardurile bancare.

ADVERTISING

Potrivit acestor angajaţi ai guvernului sud-coreean, jumătate dintre oamenii pe care îi contactează sunt sinceri şi cooperanţi, în timp ce cealaltă jumătate este reticentă în ceea ce priveşte împărtăşirea de informaţii personale.

Numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut puternic în ultimele săptămâni în Coreea de Sud, iar autorităţile au avertizat că, dacă această tendinţă va continua, vor fi introduse măsuri mai aspre privind distanţarea socială, transmit jurnaliştii BBC.

C.S.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇