Londra vrea să lanseze Britcoin, o monedă digitală oficială

Londra vrea să lanseze Britcoin, o monedă digitală oficială

Ministrul britanic de Finanţe Rishi Sunak a cerut, luni, Băncii Angliei să analizeze oportunitatea lansării unei monede digitale susţinute de banca centrală, numită Britcoin.

Scopul este de a contracara problemele implicate de criptomonede precum bitcoin, transmite Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

O versiune digitală a lirei sterline, susţinută de Banca Angliei, ar permite companiilor şi populaţiei să deţină conturi direct la banca centrală, perturbând rolul băncilor în sistemul financiar.

"Lansăm un nou grup de lucru între Trezorerie şi Banca Angliei, pentru a coordona lucrările exploratorii asupra unei posibile monede digitale a băncii centrale", a declarat Sunak, într-o conferinţă în sectorul financiar.

Ulterior, Sunak a scris pe Twitter un singur cuvânt, ”Britcoin”, ca răspuns la anunţul Ministerului de Finanţe cu privire la grupul de lucru.

Alte bănci centrale analizează şi ele dacă să creeze versiuni digitale ale propriilor monede, lărgind în esenţă accesul la fondurile băncii centrale pe care doar băncile comerciale le pot folosi în prezent.

China este un lider în lansarea unei monede digitale.

Banca Centrală Europeană (BCE) a declarat recent că studiază o formă electronică de numerar pentru a completa bancnotele şi monedele, dar orice lansare este încă la câţiva ani distanţă.

Săptămâna trecută, bitcoin a atins o nouă valoare record, de 63.236 de dolari.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!